Geriİsimler Sözlüğü Derin isminin anlamı nedir? Derin ne demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Derin isminin anlamı nedir? Derin ne demek?

Derin isminin anlamı nedir? Derin ne demek?

Kız çocuklarına verilen Derin ismi, son dönemlerde sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Türkçe bir kelime olan Derin, birçok anlamı içermektedir. Bu anlamlar arasında ilki, ‘derinlik’ anlamıdır. Yani yüzeyden uzak manası anlaşılmaktadır. Ancak bu derinlik, somut bir anlamı içermez. İsim, manevi derinlik, gelişmek, ilerlemek anlamlarını taşımaktadır. Derin ismine ait tüm detayları sizler için derledik...

Derin ismi, kişinin olumlu anlamda ilerleyişini kastetmektedir. Bireyin kişisel olarak kendisini geliştirmiş olması, ismin içerdiği anlamdır. Dünyayı ve yaşamı anlamlandırmada ustalık, maneviyat sahibi olmak kastedilmektedir. İsim, kişisel basit hırslardan arınmış, egoyla mücadelede başarılı olan kimse, anlamında kullanılmaktadır.

Derin İsminin Anlamı

Derin isminin analizinde iradeli duruş, azimli ve kararlı tavırlar mevcuttur. Bu isim, sürekli olarak ilerlemeyi ve manevi olgunluğa erişmeyi temsil etmektedir. Derin ismi kazanılan başarılara, yaşamı doğru algılamaya işaret eden anlamları içerir.

Derin Ne Demek?

Derin isminin içerdiği bir başka anlam da enginlik, sonsuzluktur. Sonsuz bilgi, erdem ve fazilet bu ismin işaret ettiği değerlerdir. Bu isim çoğu zaman içtenliği ve samimiyeti de anlatır. Bu isim ile içtenlikle ifade edilen, yoğun duygulara sahip kimse anlamı açığa çıkar.

Derin sözcüğü, tasavvufi bir manaya da sahiptir. Tasavvuf felsefesine göre dünya ve evren anlaşılması gereken bir derinliğe sahiptir. İnsanın dünyadaki yegane amacı bu derinliği kavrayabilmektir. Derin ismi, kainatın tüm sırlarını kasteder. Bu anlamıyla birlikte derin sözcüğü, çeşitli edebi metinlerde de kullanılmaktadır. Özellikle tasavvuf şiirinde derinlik kavramı oldukça önemlidir.

 

False