GeriNasıl Yapılır? Derin dondurucunuzu temizlemenin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Derin dondurucunuzu temizlemenin püf noktaları

Derin dondurucunuzu temizlemenin püf noktaları

Yiyeceklerimizi uzun süre taze tutmak için derin dondurucu kullanırız. Bazıları buzdolabının küçük dondurucu kullanırken, bazıları da yeterli olmaz ve yeni bir derin dondurucu almayı tercih eder. Yiyeceklerimizi sakladığımız bu önemli mutfak eşyasının temizliği de bir o kadar önemli.

Peki doğru şekilde temizlemek için neler yapılabilir? İşte cevabı…

Dondurulmuş yiyecekleri muhafaza ettiğimiz derin dondurucuları temiz tutmak çok önemlidir. Bazen poşetle koyulan yiyecekle patlar ve dondurucunun içerisine akar. Bu durumda kötü kokuya sebep olabilir. Bunu engellemek için sık sık temizlemek gerekir.

Temizlemeden önce tüm elektronik eşyalar gibi derin dondurucunun da fişini çekmelisiniz. Ardından her yerini temizleyebilmek için içerisindeki gıdaları da çıkarın. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise donmuş gıdaların çözülmesini önleyecek bir yerde saklanmasıdır. Tamamen boşalttığınız derin dondurucunun buzlarının erimesini bekleyin ve sonrasında güzelce silin.

Derin dondurucunuzu temizlemenin püf noktaları

Doğru ve etkili bir biçimde temizlemek için sirke ve karbonat kullanın. Bir kovanın içerisine su ekleyin ve ardından üzerine biraz karbonat ve sirke ekleyin. Bu karışımla derin dondurucunu güzelce silin. Daha sonra ise mutlaka kurutun. Kuruyunca da gıdalarını yerleştirin ve tekrar fişini takıp çalıştırın.

Aslında sık sık temizlenmesi gereken derin dondurucuları en az yılda iki kere mutlaka temizlemelisiniz. Dondurucunuzu temizlerken asla deterjan kullanmayın. Temizlik için sirke ve karbonat yeterli olacaktır.

False