Geriİsimler Sözlüğü Deniz İsimleri - Türkiye'de Ve Dünya'da En Bilinen Denizler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz İsimleri - Türkiye'de Ve Dünya'da En Bilinen Denizler

Deniz İsimleri - Türkiye'de Ve Dünya'da En Bilinen Denizler

Türkiye ve Dünya'da oldukça çok sayıda deniz olduğu bilinmektedir. Bu denizlerin bazıları sahip oldukları özellikler ile diğerlerine göre daha popülerdir. Bazı denizler büyüklüğü ile bazıları ise derinliği ile meşhurdur. Ayrıca farklı özellikleri bulunan denizlerde vardır. Deniz isimleri - Türkiye'de ve Dünya'da en bilinen denizler hangileridir tüm detayları ile derledik.

Türkiye'de ve Dünya'da yer alan popüler denizleri bilmek her anlamda faydalı olmaktadır. Böylelikle genel kültür bilginizi en üst seviyelere çıkarma şansınız vardır. 

 Deniz İsimleri - Türkiye'de ve Dünya'da En Bilinen Denizler 

Akdeniz 

 Özellikle Antik Romalılar için Dünyanın merkezi olarak görülen Akdeniz, günümüzde en çok bilinen denizler arasında bulunmaktadır. Denizin büyüklüğü 2.500.000 km2 olarak bilinmektedir. Bunun yanında Akdeniz'in Latince adı 'Dünyanın Merkezi' olarak bilinmektedir. 

Karayip Denizi 

 İsmi oldukça çok duyulan denizlerden biriside Karayip Denizi'dir. 2.754.000 km'lik büyüklüğü olan denizin derinliği ise yaklaşık olarak 2200 metredir.

Güney Çin Denizi 

 Güney Çin Denizi son derece popüler olan bir denizdir. Çünkü Dünya'daki gemileri büyük çoğunluğu bu denizden geçer. Bunun yanında 3.500.000 km²'lik büyüklüğü olması denizin görkemli yapısını ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca Dünya'da yer alan mercan resiflerinin %30’unun Güney Çin Denizi’nde olduğu düşünülmektedir.

Ohotsk Denizi 

 Doğu Asya'daki en soğuk deniz olan Ohotsk Denizi, kış aylarında yüksek seviyelerde buz tutmaktadır. Bundan dolayı kışın burada seyahat etmek çok zordur. 1.583.000 km'lik büyüklüğü ile adını duyuran bu deniz ortalama olarak 850 metre derinliğe sahiptir.

Karadeniz 

 461.000 km²'lik büyüklüğü olan Karadeniz, birçok ülkenin şehri ile bağlantılıdır. Çünkü Ukrayna, Türkiye, Rusya ve Bulgaristan başta olmak üzere birçok ülkeye ait şehrin Karadeniz'e kıyısı bulunmaktadır. Ayrıca birçok önemli liman kenti de bu deniz üzerinde yer almaktadır. 

False