GeriNasıl Yapılır? Çuha Çiçeği Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Ve Kullanımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çuha Çiçeği Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Çuha Çiçeği Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Bitkisel yağlar, en doğal tedavi yöntemlerinden biridir. İlaçsız tedavi olmak isteyenlerin ilk tercihi olan bitkisel ürünlere bu yağları da dahil edebiliriz. Çuha çiçeği yağıda faydası saymakla bitmeyen çok özel yağlardan bir tanesidir. Bu yağı daha detaylı öğrenmek için sizde yazımızı okuyabilirsiniz.

Çuha çiçeği yağı adından da anlaşıldığı gibi çuha çiçeğinden elde edilir. Doğal bir yağdır. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Eğer rahatsızlığınız için bitkisel bir tedavi yöntemi arıyorsanız mutlaka bu yağın faydalarını da araştırmalısınız.

Çuha çiçeği Yağı Nedir?

Çuha çiçeği yağı ismini aldığı çuha çiçeğinden elde edilen bitkisel bir yağdır. İnsan vücuduna birden fazla fayda sağlayan şifa kaynağıdır. Bu yağ Amerika kökenli olan çuha çiçeğinin farklı yöntemlerle yağının çıkarılması ile elde edilir. Bitki genelde sarı renkli çiçek açar. Çok nadir olarak kırmızı ve turuncu olanı da görülebilir.

Çuha Çiçeği Yağı Nasıl Yapılır ve Elde Edilir?

Çuha çiçeği yağı, çuha çiçeğinin farklı sıkım yöntemleri ile sıkılması sonucu elde edilir. Genelde bu çiçek pres yöntemi ile sıkıştırılarak yağı alınır. Eski yöntemlerden biri olan çiçeği ezerek, döverek yağ çıkarma yöntemi de daha az yağ ihtiyacını karşılamak için kullanılmaktadır.

Çuha Çiçeği Yağı Ne İşe Yarar?

Çuha çiçeği yağı sağlık alanında sıkça tedavi seçeneği olarak kullanılır. Genellikle ilaç yerine kullanılabilecek alternatif tedavide işe yarar. Ayrıca dermatoloji alanında da bu yağdan yarar sağlanmaktadır. Bir başka özelliği olan çiçeğin gösterişli ve güzel yapısı sayesinde bahçe düzenlemelerinde de görsellik olarak işe yarayıp kullanılmaktadır.

Çuha Çiçeği Yağı Neye İyi Gelir?

Bu yağ vücudun çalışması ve sağlık sorunlarının giderilmesi gibi birçok duruma iyi gelmektedir. Ayrıca vücutta ve saç derisinde oluşan sorunlara da iyi geldiği bilinmektedir. Vitamin, mineral ve yağ asitleri açısından oldukça zengin olan çuha çiçeği yağı hastalıkların yanı sıra uyku sorununa da iyi gelmektedir.

Çuha Çiçeği Faydaları

Saymakla bitmeyen çuha çiçeği yağının faydaları insan vücudunda da hemen hemen her alana fayda sağlamaktadır. Biz bu faydaları sizler için şu şekilde sıraladık;
- Hormonlar üzerinde fazlasıyla etkili olan bu yağ hormon dengeleyici özelliğe sahiptir. Bu sayede adet düzensizliği yaşayan ya da adet ağrısı çeken kişiler için etkilidir.
- Kilo vermek isteyen bireyler için metabolizma hızlandırıcı etkisi sayesinde vücudun daha hızlı yağ yakmasını sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda ödem atma konusunda da etkilidir.
- İçerisinde bulunan zengin yağ asitleri sayesinde ciltte oluşan akne ve sivilcelerin giderilmesini sağlar. Düzenli kullanımda yeniden çıkmasının önüne geçer.
- Saç derisinde oluşan kepek sorununa iyi gelen yağ, saçın daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.
- Bağışıklık sistemini güçlendiren bu yağ, vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
- Yine içerisinde bulunan yağ asitleri sayesinde sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.
- Hamile kalmak isteyen kadınlar için düzenli kullanımda doğurganlığı arttırır.
- Yorgunluk, stresle baş etme ve uykusuzluk gibi sorunlara iyi gelir.
- Romatizmal ağrıların hafiflemesine yardımcı olurken kireçlenme sorununun önüne geçer.
- Vücuda zararlı olan kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur.
- Ciltte oluşan egzama ve sedef hastalıklarının oluşturduğu yaraların iyileşmesini sağlar.
- Depresyonun hafif atlatılmasına yardımcı olur.

Çuha Çiçeği Yağı Nasıl Kullanılır? Çuha Çiçeği Yağı Kullanımı

Çuha çiçeği yağını bir bardak içme suyuna birkaç damla damlatıp içerek tüketebilirsiniz. Eğer bu yağ cilt üzerinde kullanılacaksa bir pamuğa yağdan damlatılarak sorunlu cilde yuvarlak hareketler ile uygulanabilir. Saç derisinde kullanılacaksa parmak uçları yağa batırılarak saç derisine masaj yapılır.

False