GeriEtkinlikler Çok eğleneceğiniz yeni bir kelime oyunu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çok eğleneceğiniz yeni bir kelime oyunu

Çok eğleneceğiniz yeni bir kelime oyunu

“Kelimelik” oyununu oynamak tamamen ücretsiz!

Kelimelik, Ankara ‘da faaliyet gösteren He2 Apps oyun stüdyosunun iPhone, iPad ve android platformları için çıkardığı çok kullanıcılı bir kelime oyunu. Oynanış şekli popüler kelime oyunu scrabble'a benzerlik göstermekte olan bu oyunda amaç; her tur elinize geçen 7 adet harfi kullanarak 15’e 15 lik bir tahta üzerinde anlamlı kelimeler oluşturarak puan toplamak.

Kelime oluştururken rakibinizin ve sizin önceden oyun tahtasına yerleştirdiği harflerden de yardım alarak puanınızı arttırabiliyorsunuz. Her harfin bir puanı var, ve tahtada harfleri yerleştirdiğiniz yerlere göre de ekstra puanlar toplayabiliyorsunuz. Oyun, kasadaki tüm harfler tükenene kadar devam ediyor ve sonunda en fazla puana sahip olan oyuncu galip geliyor.

Kelimelik oyunu sıra ile oynanan bir oyun. Hamle sırasını oynamada herhangi bir süre kısıtlaması bulunmuyor. Oyuncular isterlerse dakikalarca, saatlerce hatta günlerce bir hamleyi oynamayı bekletebiliyorlar. Böylece çok da aceleci davranmadan sakin bir şekilde günlük işlerinizden arta kalan zamanlarda oyunu oynayabiliyorsunuz. Bu özelliği ile zamana karşı oynanan kelime oyunları arasında, sakin bir şekilde oyun oynamak isteyenlere farklı bir alternatif sunuyor. Hızlı oynamak isteyen oyuncular da düşünülerek 20 adet oyunu aynı anda oynayabilme özelliği oyuna eklenmiş. Bu şekilde fazla sayıda oyunu aynı anda oynayarak, eğer bol vaktiniz varsa, oyunu seri şekilde de sürdürebiliyorsunuz.

Kelimelik oyununu oynamak tamamen ücretsiz. Oyuna eposta adresiniz ya da Facebook hesabınızla bağlanabiliyorsunuz. Facebook hesabınız ile bağlanırsanız Facebook arkadaşlarınıza karşı da oyunu oynayabiliyorsunuz. Kelimelik, arkadaşlarınız ile oynama seçeneği dışında, isterseniz rastgele bir oyuncu ile de oyun açma şansı tanıyor. Oyun oynarken aynı zamanda karşınızdaki oyuncu ile sohbet de edebiliyorsunuz.

Kelimelik oyunu yaklaşık 1 aydır piyasada bulunuyor. Kısa bir zamanda 120,000 kişi tarafından indirilen kelimelik, appstore daki kelime oyunları kategorisinde bulunan oyunlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

AppStore İndirme Adresi (iPhone)

appstore.com/kelimelik

Google Play İndirme Adresi (Android)

play.google.com/store/kelimelik

False