GeriAlışveriş Çocukların güvenliği için: “Kaspersky”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocukların güvenliği için: “Kaspersky”

Çocukların güvenliği için: “Kaspersky”

Karpersky, ailelerin tercihi olacak.

Çocuklarının güvenliğini garanti altına almak isteyen aileler, Kaspersky Lab’ın, Android ve İOS cihazları için yeni Beta uygulaması ile mobil dünyada çocuklarını koruyabilecek. Aynı zamanda bu yeni uygulama Kaspersky’ın Apple İPhone ve İPad gibi İOS tabanlı cihazları da korumak için sunacağı ilk ürün olma özelliğine sahip olacak.

Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri lideri Kaspersky Lab, çocukları internet üzerindeki zararlı ve uygunsuz içerikten korumak, akıllı telefon ve tabletlerinde bulunan uygulamaların kullanımında kontrol sağlamak için tasarladığı iki yeni mobil uygulamanın beta test sürümünü duyurdu. Android platformunu destekleyen akıllı telefon ve tabletlerde kullanılacak “Kaspersky Ebeveyn Kontrol” ürünü aynı zamanda Kaspersky Lab’in Apple iPhone ve iPad gibi iOS tabanlı cihazları da korumak için sunduğu ilk ürün olacak.
Akıllı cihaz kullanımının artışına paralel olarak, çocukların uygunsuz içeriğe erişiminin engellenmesi daha da önem kazanıyor. Kaspersky Ebeveyn Kontrol ürünü bu endişeyi taşıyan ebeveynlere, çocukları için daha güvenli bir online deneyim sunmaları adına bir dizi araç sunuyor. Android ve iOS arasındaki farklılıklardan dolayı, ilgili ürünlerin de çözüm bakımından ayrışacağı belirtiliyor.

Android-tabanlı cihazlar için Kaspersky Ebeveyn Kontrolü 

Kaspersky Ebeveyn Kontrolü’nün beta sürümü, çocukların uygunsuz ve potansiyel zararlı siteleri ziyaret etmelerini engelliyor. Kaspersky Lab’in sunduğu bu çözüm; pornografi, uyuşturucu ve şiddet içerikli siteler olmak üzere kategori ayrımı da sağlıyor. E-dolandırıcılık veya cihazlara zararlı içerik dağıtan web sitelerini ise otomatik olarak engelleniyor. Bunun yanı sıra, Kaspersky Ebeveyn Kontrolü, cihaza yüklenen uygulamaların kullanıma açılmasına veya kısıtlanmasına da olanak sağlıyor. Bu kontroller şifre ile korunuyor. Ürün hem Android destekli akıllı telefonlar hem de tablet bilgisayarlarla uyumlu olarak çalışıyor.

iOS için Kaspersky Ebeveyn Kontrolü (SafeBrowser)

iOs tabanlı cihazlara yönelik Kaspersky Ebeveyn Kontrol ürünü ise, web’de yer alan zararlı ya da uygunsuz içeriği bloke edebilen bir web tarayıcısı (SafeBrowser) içeriyor. Ebeveynlere App Store üzerinden uygulamayı indirmelerinin ardından, ebeveyn web kontrollerinin nasıl kurulabileceği konusunda detaylı talimatlar veriliyor. Kullanıcılara aynı zamanda, standart iOS özellik setini kullanarak diğer uygulamaları (alternative web tarayıcıları dahil) nasıl sınırlandırabileceği de gösteriliyor. Çözüm, kategorisine bağlı olarak web sitesi filtreleme yaparak ve Kaspersky Lab’in sunduğu bulut veritabanını kullanarak kötü amaçlı web sitelerini engelliyor. Ayrıca, Android çözümünde olduğu gibi, aynı seviyede çevrimiçi güvenlik seviyesi sağlıyor.

Erişilebilirlik
Android tabanlı cihazlar için Kaspersky Parental Control’e Android Market üzerinden ulaşabilirsiniz. iOS tabanlı cihazlar için oluşturulan Kaspersky Parental Control (SafeBrowser) ise Mart 2012 itibari ile App Store üzerinden erişime açılacak. Beta test süresi boyunca uygulamalar ücretsiz olacak.

Daha fazla bilgi için; www.kaspersky.com.tr adresi, en son anti-virüs, anti-spyware, anti-spam ve diğer BT güvenlik konular için ise www.viruslist.com adresleri ziyaret edilebilir.

False