GeriEtkinlikler Çocukların gelişimi destekleyerek okula hazırlıyorlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocukların gelişimi destekleyerek okula hazırlıyorlar

Çocukların gelişimi destekleyerek okula hazırlıyorlar

Boeing ve AÇEV, erken çocukluk eğitim becerilerinin gelişimini destekliyor!

Boeing ve aileyi esas alan eğitimler ile insanları güçlendirmeyi amaçlayan bir sivil toplum örgütü olan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), 30 haftalık yoğun bir okul öncesi programı uygulamalarının ardından Alipaşa’daki 90 çocuğa ve ailelerine sertifikalarını dağıttı.

Sosyo - ekonomik olarak dezavantajlı durumdaki çocukların gelişimini desteklemek ve ilkokula daha iyi hazırlamak amacıyla oluşturulan program çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerinin ve dil becerilerinin desteklenmesini hedefliyor. Boeing tarafından 2009’dan bu yana desteklenen okul öncesi program, AÇEV tarafından kurulan Alipaşa Aile ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde yürütülüyor ve 4-6 yaş arası çocukların gelişimine destek olmayı amaçlıyor.

Merkez, hem çocuklara hem de ailelerine eğitim kaynakları sunuyor. Merkezde yürütülen Anne Destek Programı kapsamında anneler haftada bir gün; beslenme, koruyucu sağlık bakımı, anne-çocuk sağlığı ve okula hazırlığın desteklenmesi gibi konularda düzenlenen eğitimlere katılıyor.

Boeing, dünyanın önde gelen uzay ve havacılık şirketi ve en büyük ticari ve askeri uçak üreticisidir. Türk Hava Yolları’nın ilk DC-3/C-47 model uçağını satın almasından bu yana Boeing ve Türkiye arasındaki uzun soluklu ve her iki tarafa da fayda sağlayan ilişki yaklaşık 70 yıldır sürmektedir. 

False