GeriÇocuk Sağlığı Çocuklarda polen alerjisine dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklarda polen alerjisine dikkat!

Çocuklarda polen alerjisine dikkat!

Sık sık yüz yıkanmalı, ağız ve burun bol su ile gargara edilmeli!

Baharın gelmesiyle birlikte polenlerin artması, alerjisi olanlar için büyük bir sorundur. Bahar aylarının gelmesiyle havada yoğun miktarda polen bulunmaya başlar. Polenler bitkilerin erkek üreme hücresidir. Havaların ısınmaya başlamasıyla havada yoğun miktarda bulunur. Çiçeksiz bitkilerin polenleşmeleri rüzgar yardımıyla olduğu için havada yoğun miktarda bulunmaktadır. Rüzgar da polenlerin yayılmasına büyük katkıda bulunuyor.

Çocuklarda polen alerjisine dikkat

Çiçekli bitkilerin polenleşmesi böceklerle olduğu için havada fazla bulunmaz. Bu sebepten dolayı asıl tehlikeli olan bitkiler çiçeksiz bitkilerdir. Bazı kişilerin vücutları polenlere karşı alerji geliştirir. Polenle karşılaşınca bazı belirtiler ortaya çıkar.

POLENLERİN NEDEN OLDUĞU ALERJİK HASTALIKLAR

Polenlerin neden olduğu en sık alerjik hastalıklar astım, alerjik nezle ve göz alerjisidir. Polenlere karşı alerjisi olan astım, alerjik nezle ve göz alerjisi olan kişilerin şikayetleri bahar mevsimiyle birlikte daha da artar. Bahar alerjisi genelde ailesinde alerjik hastalığı olanlarda daha sık görülür çünkü alerjik hastalıklar genetik hastalıklardır. En sık alerjiye neden olan polenler ot-çimen polenleri, ağaç polenleri, arpa, buğday, mısır ve çavdar gibi hububat polenleridir.

 

Çocuklarda polen alerjisine dikkat
 

HANGİ ÖNLEMLER ALINMALI?

Bahar alerjisi görülen çocukların evden dışarı çıkarken gözlük takmaları oldukça önemlidir. Bu sebepten dolayı çocuğun sevebileceği bir güneş gözlüğü almak iyi olabilir. Havaların güzel olması nedeniyle sokaklarda çok fazla kalınacağı için sık sık yüz yıkanmalı, ağız ve burun bol su ile gargara edilmelidir. Bunların yanı sıra akşamları eve gidince polen yapışmasından dolayı kıyafetlerin değiştirilmesi, banyo yapılması da önemlidir. Çiçeksiz bitkileri evde bulundurmamak diğer bir önlemdir. Polen alerjiniz varsa otomobilinizin polen filtresini mutlaka değiştirin. Otomobilinizin penceresini açmamaya özen gösterin, gerekirse klima kullanın.

İHA

False