GeriErgen Sağlığı Çocuklarda mastürbasyon doğal bir durum
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklarda mastürbasyon doğal bir durum

Çocuklarda mastürbasyon doğal bir durum

Takınacağınız tavır çok önemli!

Mastürbasyon, her yaştaki kadın ve erkek için olağan kabul edilen bir durumdur. Çocuklar için de sakıncalı olarak görülmüyor. Kız ve erkek çocuklar için bu son derece doğal bir durumdur.

Erkek çocukların genellikle kızlardan daha önce keşfetmesinin ve sanki erkek çocuklarda daha sık rastlanılan ve daha normal gibi görünmesinin nedeni, penisin, klitoristen daha çabuk keşfedilebilir bir yapıda olmasındandır. Çocuklarda bunu cinsel içerikli bir eylem olarak algılamaktan ziyade haz odaklı bir eylem olarak algılamak gerekir. Birçok ebeveyn erek çocukları yaptığında normal, kız çocukları yaptığında anormal bir davranış olarak algılamaktadır. Bu da doğru değildir. Kız çocukları için de son derece normal bir eylemdir.

Takınacağınız Tavır Önemli

Çocuğunuzu mastürbasyon yaparken gördüğünüzde ona karşı takınacağınız tavır çok önemlidir ve onun ilerideki cinsel hayatında da sorun yaşamasına neden olabilir. Ayıp bir şey yapıyor hissi oluşturmayın. Hatta bu davranışınız onun mastürbasyona ilgisini artırabilir. Çok ortada yaptığında dikkatini başka yöne çevirmek yerinde olacaktır. Siz bu durumdan utanmayın, cinsellikle ilgili kendi korku, kaygı ve toplumun size yansıttığı yanlış düşünceleri ona aktarmayın. Çocuk bu eylemi sizin algıladığınız biçimde algılamıyor bunu unutmayın. Çocukta suçluluk duygusu oluşturmayın. “Günah, ayıp” gibi şeyler söylemeyin. Azarlamayın. Engel olmaya çalışmayın. 

Uzman Psikolog Dilek Kırcaoğlu

False