GeriÇocuk Sağlığı Çocuklara yüzme eğitimi ne zaman verilmeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklara yüzme eğitimi ne zaman verilmeli?

Çocuklara yüzme eğitimi ne zaman verilmeli?

Yüzme sporu çocuklarda vücut dayanıklılığını %70 artırıyor.

ÇOCUKLARIN EN ERKEN BAŞLAYABİLECEĞİ SPOR

Çocuklara yüzme eğitimi ne zaman verilmeli

Yüzme sporu, çocukların çok sevdiği ve en erken başlayabilecekleri ender branşlardan birisidir. Ülkemizde son zamanlarda yüzme sporuna olan ilgi artmaktadır. Tesis ve havuz sayısının artması, kaliteli ve deneyimli eğitmenlerin çoğalması sayesinde birçok çocuk yüzme sporu ile daha erken tanışma fırsatı bulmuş ve sadece yaz döneminde değil aynı zamanda kış döneminde de yapılan bir spor dalı olmuştur.


VÜCUT DAYANIKLILIĞINI %70 ARTIRIYOR

Çocuklara yüzme eğitimi ne zaman verilmeli

Yüzme sporunun birçok faydası vardır. En önemli faydalarından biri vücuttaki hemen hemen bütün kasların çalışmasını sağlamasıdır. Bununla beraber vücut gelişimini ve duruşunu destekler. Erken yaşta öğrenildiğinde boğulma riskini en aza indirir. Öz güvenlerinin gelişimine büyük katkısı vardır. Okul dışında sosyalleşebilecekleri bir ortam ortaya çıkar. Çok fazla enerji gerektirdiği için çocuklarda obezitenin önüne geçer. Kas iskelet ve büyüme sistemine çok faydası vardır. Yüzme sporu ile uğraşan çocukların kendi yaşıtlarına göre dayanıklılıkları %70 e kadar daha fazladır.


İDEAL BAŞLAMA YAŞI 4

Çocuklara yüzme eğitimi ne zaman verilmeli

Yüzme branşına ideal başlama yaşı 4’tür. Bunu sebebi ise kas ve eklem yapılarının esnekliğini yitirmemiş olmasıdır. Bu yaş gurubu çocuklar su üstünde kalabilme ve nefes alma çalışmaları yaparlar. 6 yaş itibari ile teknik çalışmalarına başlanabilir. Fakat yanlış teknik öğretilmesi durumunda vücuttaki kaslar doğru olmayan açılarda çalışabileceğinden vücut gelişimini ve duruşunu olumsuz etkiler.


BEBEKLER DE YÜZEBİLİR

Çocuklara yüzme eğitimi ne zaman verilmeli

Son zamanlarda bebek yüzme kursları ülkemizde de açılmaya başlanmıştır. Ebeveynler ile beraber 6 aydan itibaren bebeklerle yüzme dersleri alabileceği ve sadece bebeklere özel tesisler hizmet vermeye başlamıştır.

YÜZME EĞİTMENİNİN ROLÜ BÜYÜK

 

Çocuklara yüzme eğitimi ne zaman verilmeli
 

Yüzme branşının en önemli faktörlerinden biri de eğitmendir. Çocukları çok seven sabırlı ve yaratıcı eğitmenler, yüzme branşını çocuklara daha çabuk sevdirir ve onların daha istekli bir şekilde spor yapmasını sağlarlar. Tabii ki bu durum her spor branşında geçerlidir. Her çocuk oyun ile öğrenir. Yaratıcı olmak dünyayı onların gözü ile görebilmek onlarla arkadaş olabilmek her zaman daha keyifli ve çabuk öğrenme ortamı sağlar.

False