GeriBebek Beslenmesi Çocuklar Yazın Bol Bol Su Tüketmeli!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklar Yazın Bol Bol Su Tüketmeli!

Çocuklar Yazın Bol Bol Su Tüketmeli!

Çocukların sıcak havalarda tükettiği sıvı miktarı ve gıdalar çok önemli!

Aşırı sıcaklarda çocukların su tüketimi ve beslenmeleri çok önemlidir. Bu sıcak günlerde çocuklarda terleme ve buharlaşma yoluyla tuz ve su kaybı artar. Özellikle, 1-3 yaşındaki çocukların günde 1-1.5 litre su tüketmesi gereklidir.

Yaşanan aşırı tuz ve su kaybının önüne geçilebilmesi için çocukların su tüketiminin izlenmesini öneriliyor. Sıcak havalar hazım ve sindirimi de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle çocuklar beslenirken hazmı kolay gıdalar tercih edilmeli. Bu gıdalar sebze, meyve ve ayran gibi yiyecek ve içecekler olabilir.

Yağlı Yiyecekler Verilmemeli

Özellikle yaz mevsiminde çocuklara verilen gıdaların sağlıklı olması büyük önem kazanıyor. Çünkü aşırı sıcaklarda, gerekli koşullar sağlanmadığı takdirde besinler kısa sürede bozulabiliyor ve çocukların hastalanmasına yol açabiliyor.

Havanın aşırı sıcak olması kalp, şeker, böbrek ve hipertansiyon hastası olan çocukların sağlığı açısından daha ciddi risk oluşturuyor.

Aşırı sıcak hava, böbrek hastası bir çocuğun su ve tuz dengesini ciddi anlamda etkileyebilir. Böbrek hastası çocuklar havanın sıcak olduğu günlerde ya da saatlerde serin ortamlarda bulunmalı.

Kalp ve şeker hastası çocukların sıcak günlerde ya da saatlerde yanlış beslenmesinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği unutulmamalı. Bu çocukların gıdalarla aldığı kalori miktarı dikkatlice izlenmeli.

Özellikle sağlık problemi bulunan çocukların güneş ışınlarının yeryüzüne direkt ulaştığı öğle saatlerinde dışarı çıkarılmaması, zorunluluk halinde ise çocukları güneşten korunmalarını sağlayacak önlemler alınarak dışarı çıkarmak gereklidir.

Prof. Dr. Yavuz Coşkun

False