GeriEtkinlikler Çocuklar bu yarışmayla matematiği sevecekler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklar bu yarışmayla matematiği sevecekler

Çocuklar bu yarışmayla matematiği sevecekler

“Evrenin Dili Matematik Oyunları”nın 6’ncısı düzenleniyor.

Her sene düzenlenen “Evrenin Dili Matematik Oyunları”nın 6’ncısı, bu yıl 6 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak.

Öğrencilerin hayatın içinde gelişen matematiği anlamaları, sevmeleri ve matematiğe önem vermeleri hedeflenerek Özel Birikim Okulları tararından düzenlenen “Evrenin Dili Matematik Oyunları”, İstanbul genelindeki resmi ve özel ilkokul ve ortaokulların 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında düzenlenecek.

“Evrenin Dili Matematik Oyunları”, iki bölümden oluşacak. Önce öğrenciler sınıflara alınarak yarışma sınavı yapılacak, 80 dakikalık yarışmadan sonra eğlenceli matematik etkinlikleri başlayacak. Yarışma bölümünde 4-8. sınıflarda her sınıf seviyesinde 40’ar soruluk yarışma sınavı uygulanacak. Aynı anda 71 takımın kurulabildiği ve 252 öğrencinin oyun oynayabildiği şekilde planlanan eğlenceli matematik etkinlikleri bölümünde Origami, Tangram, Doğru Cevap Bende, Vazodaki Toplar, Örüntü Yere Ser, X Yarışı, Hadi Anlat!, Satranç, Zekâ Küpü, Mangala, Tip Over, Chocolate Fix, Top This, Katamino, Quoridor, Quarto isimli oyunlar oynanacak.

Öğrencilerin, matematiği hayatın dışında, soyut, ispatlanamayan formüller bütünü olarak düşünmelerinin önüne geçmenin ve onlara matematiği sevdirmenin amaçlandığı yarışmanın ödül töreni, 11 Nisan 2013 Perşembe günü yapılacak. Aynı gün yarışmanın sonuçları eş zamanlı olarak www.birikim.k12.tr sitesinden duyurulacak.

Evrenin Dili Matematik Oyunları’nda; her sınıf seviyesinde ilk 15’e giren öğrenciler derecelerine göre alacakları madalyalar yanında, altın ve eğitim bursu gibi ödüller de kazanacaklar.

False