GeriEtkinlikler Çocuğunuzun geleceği garanti altında mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuğunuzun geleceği garanti altında mı?

Çocuğunuzun geleceği garanti altında mı?

Siz biriktiremiyorsanız bankanız biriktirsin!

Yıllardır para biriktirmek istiyor ama bir türlü kenara para koyamıyor musunuz? Çocuğunuzu geleceği için endişeleniyor musunuz? Peki, onların geleceği için bugünden ne yapabilirsiniz?

Bekarken ya da evliliğin ilk yıllarında, genellikle anın tadını çıkarmaya çalışır, önümüzdeki yılları düşünerek yaşamayız. Dolayısıyla harcamalarımıza pek dikkat etmeyiz. Ancak evlenip çoluk çocuğa karışınca işler biraz daha değişmeye başlar. Artık sorumluluklarımız ve masraflarımız artmıştır. İşte bu yüzden daha çok gelecek kaygısı yaşamaya başlarız. Özellikle de en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın geleceğini garanti altına almak ve onlara mutlu ve huzurlu bir gelecek yaratmak isteriz. Peki, onların geleceği için bugünden ne yapabiliriz?

Para biriktiremeyenlerin imdadına birikim hesapları yetişiyor

Herkes belli bir yaştan sonra yastık altında olmasa da bir kenarda bir miktar parası olsun ister. Ama özellikle evlenip çocuklarımız olunca kendimizden çok onların geleceği için endişelenmeye başlarız. Ancak çocuğun bezi, maması, puseti, araba taksiti, ev kirası derken masraflar alıp başını gider. Onun geleceği için her ay biriktirmeyi düşündüğünüz paralar bir bakmışsınız ay sonuna kadar uçup gitmiş. Çocuklar büyüdükçe artan masrafları ile para yetiştirmek daha da zorlaşır. Oysa her ay gelirinize göre belirleyeceğiniz küçük miktarlar otomatik olarak birikim hesabınıza aktarılarak hedefleriniz doğrultusunda akıllı yatırımlara dönüştürebilirsiniz.

Siz biriktiremiyorsanız bankanız biriktirsin

Birikim hesapları, otomatik ilerleyen bir sisteme bağlı olduğu için düzenli bir şekilde para biriktirmenize yardımcı olur. Böylece her ay biriktirmeyi düşündüğünüz miktarı başka masraflarınız için harcamanızı engellemiş olursunuz.

Daha yolun başındayız demeyin

“Daha yolun başındayız, önümüzde çok uzun yıllar var” demeyin, şimdiden birikiminizi yapmaya başlayın, hem çocuklarınızın geleceğini hem kendi geleceğinizi garanti altına alın.

False