GeriEtkinlikler Çocuğunuzu yedikleriyle iyileştirin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuğunuzu yedikleriyle iyileştirin!

Çocuğunuzu yedikleriyle iyileştirin!

“Doğru Yiyecek, Sağlıklı Çocuk” isimli kitap ebeveynlere ışık tutacak bilgiler sunuyor.

Amerika’da “Beslenme Dedektifi” olarak tanınan Kelly Dorfman, “Doğru Yiyecek, Sağlıklı Çocuk” adlı kitabında en yeni bilimsel araştırmalara dayanarak beslenme ile kronik çocuk rahatsızlıkları arasındaki ilişkiyi ele alıyor. Dorfman’ın ebeveynlere ışık tutacak bu kitabı Doğan Kitap’tan çıktı.
Çocukların beslenmesi hakkında çok değerli bilgiler içeren kitapta, ebeveynlere çocuklarının gelişimine yardımcı olmak için ihtiyaç duydukları basit ve uygulaması kolay çözümler sunularak, çocuklarının sağlık sorunlarının nedeni olabilecek ipuçlarını görmenin ve derhal doğru beslenme tedavisini bulmanın yolları anlatılıyor. Doğru Yiyecek, Sağlıklı Çocuk’da çocukların yaşayabileceği hastalık ya da rahatsızlıklarından tümünden söz edilmiyor, bunun yerine, beslenmeyle tedavi edilebilecek (ya da tersine çevrilebilecek) sorunlara odaklanılıyor. Kitapta yer alan ve vaka dosyalarından aktarılan hikâyeler ile çeşitli semptomların nedenlerini ortaya koymada anne babalara yol gösteriliyor. Kronik ortakulak iltihabı, ciltte tahriş, kızarıklık, egzama, yemek seçme, kulak kiri birikimi, kronik karın ağrısı, kabızlık ve ishal, büyümeme ve gelişim geriliği, dikkat dağınıklığı, dalgınlık ve hiperaktivite, konuşmanın gecikmesi, tuhaf sosyal davranışlar, öfke nöbetleri, duygudurum dalgalanmaları, diğer duygudurum ve davranış sorunları…

Kitapta ayrıca, günümüzde büyük tartışma yaratan tarım ilaçlarının, çevresel toksinlerin ve GDO’lu gıdaların sağlığı nasıl tehdit ettiği konusu üzerinde de duruluyor.

www.dogankitap.com.tr

False