GeriNasıl Yapılır? Çınar Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır? Çınar Kürü Faydaları Ve Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çınar Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır? Çınar Kürü Faydaları Ve Tarifi

Çınar Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır? Çınar Kürü Faydaları Ve Tarifi

Çınar kürü, vücudun her yerinde meydana gelebilecek kireçlemenin azalmasında büyük önem sağlayan bir kür çeşididir. Hareketsiz ve oturarak çalışan kişilerde kireçlenme meydana geleceği için bu kürün kullanımı önerilir. Doğal yollardan çınar yaprağının kürü elde edilir. Bu kür, romatizma gibi hastalıkların yanı sıra pek çok hastalığın da tedavisi olarak bilinir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Çınar yaprağı kürü en yaygın olarak kireçlemeyi önlemede kullanılır. Eklem ağrıları dışında diş eti sorunlarında da fayda sağladığı bilinir. Vücutta oluşan ödemlerin ve şişliklerin de giderilmesinde katkı sağlayan bir kür olarak bilinir.

Çınar Kürü Nedir?

Çınar kürü, ödem attırdığı için kilo vermeyi de sağlar. Ödem attıkça vücut yağ yakacaktır. Bunun sonucunda kilo verme gerçekleşir. En yaygın bilinen özelliği ağrı kesici olmasıdır. Çınar kürü, doğal antidepresan özelliği de taşır. Depresyon tanısı belirlenmiş olan kişilere bu tür tavsiye edilir. Stres ve sinirin önüne geçtiği için depresyona da fayda sağlar.

Çınar Kürü Ne İşe Yarar?

Çınar kürü, bedende meydana gelen ağrı ve acıyı en aza indirmede ya da yok etmede fayda sağlar. Ciltte olan hücrelerin yenilenmesini sağlar. Ağızda meydana gelen diş eti sorunlarının yol açtığı ağız kokularını da azaltır ve ağızdaki bakterileri yok eder. Vücut su topladıysa yani ödem oluştuysa bu ödemi atmada yardım eder. Kemik sağlığını korumada, kanda meydana gelen iltihapları da yok etmeye yarayan bir kürdür.

Çınar Kürü Neye İyi Gelir?

Bağırsakları rahatlatmaya, ödem attırmaya, kemiklerin sağlamlaşmasına, hücre yenilenmesine, ağrıyı dindirmede, nem dengesini korumada, yanık leke temizlemede, kandaki iltihap ve mikropları yok etmeye iyi geldiği bilinir. Merdiven çıkamayan ve yürümekte zorluk çeken kişilerin bu kürü düzenli olarak tüketmesi gerekir. Kireçlenmenin önüne geçtiği için özellikle belli bir yaştan sonra yaşlıların kullanmasında fayda vardır.

Çınar Kürü Nasıl Yapılır? Çınar Kürü Tarifi

Bu kürün yapımı şu aşamalarla sağlanır:
1. Öncelikle 2 tane büyük boy kurutulmuş çınar yaprağını ya da taze çınar yaprağı soğuk suda yıkanır. Sonrasında parçalara ayrılır.
3. 1 su bardağı su kaynatıldıktan sonra yapraklar eklenir ve ateşin derecesi kısık olacak şekilde ağzı kapatılarak 1 dakika boyunca kaynatılır.
4. Kaynama süresi sona erdikten sonra soğutmadan direkt süzme işlemine alınır.

Çınar Kürü Kullanımı

Kaynadıktan sonra süzülen su ılıklaşınca akşam yemeğinden önce aç karna ve gece yatmadan önce içilir. Bu iki içme süresi arasında en az 3 saat olmalıdır. Bu işlem 1 ay boyunca devam etmelidir. 2 hafta kullanıldıktan sonra 3 gün ara verilmelidir. Sonrasında tekrar 2 hafta daha kullanılıp 1 aya tamamlanabilir. Bu çınar yaprakları eski olmamalıdır.

Çınar Kürü Faydaları

Çınar kürünün faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir:
1. Eklem ve kemiklerin sağlığında faydası vardır. Ağrı ve acıyı dindirir.
2. Ciltte meydana gelen yanıklar için kullanılabilir. Hücre oluşumunu hızlandırır ve yanıkları iyileştirmeye yardımcı olur.
3. Saçların beslenmesine yardımcı olur. Saçlarda meydana gelen kepeklenmeyi önler. Bunun yanı sıra kaşınma gibi sorunları da ortadan kaldırır.
4. Kadınlarda meydana gelen vajinal akıntıların yok edilmesi için etkilidir.
5. Hareketsiz çalışan kişilerin romatizma ve kireçlenme gibi rahatsızlıklarını yok etmek için kullanılır. Boyun fıtığı gibi tedavilerin giderilmesi için kullanılır.
6. Ödem atmaya yardımcı olur.
7. Mide asitlerini de azaltmaya yardımcı olur ve bunun sayesinde mide bulantısını en aza indirir.
8. Sedef hastalığını yok ettiği bilinir.
9. Baş ağrısını azaltıcı ve dindirici özelliğe sahiptir.
10. Cildi kirden ve mikroptan arındırmaya yardımcı olur.
11. Ağızda meydana gelen iltihapları ortadan kaldırır.

 

False