GeriKişisel Bakım Cilt tipinizi biliyor musunuz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cilt tipinizi biliyor musunuz?

Cilt tipinizi biliyor musunuz?

Cilt tipinize uygun bakım önerilerini sizler için derledik.

Karma, yağlı, hassas, kuru... Sizin cilt tipiniz hangisi?


Karma cilt

Cilt tipinizi biliyor musunuz

Cildinizi düzenli olarak takip etmek ve kısa aralıklarla yeniden değerlendirmek zorundasınız. Ayrıca yüzünüzün farklı alanlarında farklı ürünler kullanmak yararınıza olur. Bu tip cilt türü en sık karşılaşılan türlerden biri. Bu cilde sahip kişiler hangi bölgenin kuru hangisinin yağlı olduğunu zamanla öğrendikten sonra çözümü ona göre belirlemeli. Bölgesel çözümler daha faydalı olur.


Yağlı cilt

Cilt tipinizi biliyor musunuz

Cildiniz zamanla daha esnek ve genç kalacaktır ama şimdi periyodik aromatik buhar tedavileri ve kil maskelerinden yararlanılmalıdır. Yağlı bir cildi temizlemek için su ve sabun kullanmanın bir zararı yok. Asitli özel sabunlar sayesinde cildin fazla yağlanması zamanla azalır. Yağlı cilde sahip olanların aşırılığa kaçmamak şartıyla pudra kullanmaları gerekir. Ayrıca makyaj yaparken de toz allıklar, toz farlar tercih edilmeli.


Hassas cilt

Cilt tipinizi biliyor musunuz

Yüzünüzde doğal maskeler ve yumuşak, doğal, özel cilt bakım ürünleri kullanmaya çalışın. Ani hava değişikliklerinden uzak durmaya ya da ortam değişikliklerini yavaşça yapmaya çalışın. Makyaj malzemeleri size özel olmalı. Yazın ise güneş kremi kullanmadan kesinlikle dışarı çıkmayın. Çünkü bu cilt yapısı çabuk kızarır.


Kuru cilt

Cilt tipinizi biliyor musunuz

Bol bol su içmenizi öneririz. Beslenmenizde hidrat, yağ ve su dengeli bir kombinasyon içermeli. Kuru ciltler kendini koruyacak yeterli yağ tabakasına sahip değildir. Bu durum hava değişimlerinin yaşandığı zamanlarda daha fazla sorun teşkil eder. Güneş ve soğuktan çabuk etkilenen bu cilt yapısı için çok dikkatli olmak gerekir. Bu cilde sahip olanların, pudra, taş allık, taş far gibi kremsiz ve yağsız hazırlanmış olan makyaj malzemelerini kullanmaktan kaçınmaları gerekir. Bunların yerine blushon denilen allıklar, normal tüp veya kavanoz fondötenleri kullanmaları gerekir.


Normal cilt

Cilt tipinizi biliyor musunuz

Belirli cilt bakım ürünleri ile düzenli olarak temizlik ve nemlendirme çok önemli. Normal ciltlerde sabunla iki yıkama arasında en az 8 saatlik bir fark olmalı. Bu cilt bakımı için tavsiye edilecek en önemli şey tek bir malzeme kullanma zorunluluğu. Örneğin temizleyici hangi markaya aitse, tonikle besleyici hatta kullanılacak fondöten, far ve allık gibi makyaj malzemeleri de aynı markadan olmalı.

False