GeriAlışveriş Çiçekte 2011 Kış Trendleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çiçekte 2011 Kış Trendleri

Çiçekte 2011 Kış Trendleri

Bu yıl, yalın tasarımların yanı sıra oryantal ve Anadolu Kültürünü yansıtan çalışmalar var.

Her yıl çiçek tasarımı ve iç mekan bitkilendirme projeleri ile tasarım sektörüne kendi kulvarında yön veren Marginal Flower, bu yıl da kış kreasyonu ile iç mimariye ve çiçek tasarımına yepyeni, farklı bir soluk ve anlayış getiriyor.

Marginal Flower'ın kurucusu ve çiçek tasarımcısı Zeynel Özmen, sıcak yaz aylarından sonra kışın serinliğini, dinginliğini ve doğadaki değişimi, marginal tasarımlarla iç mekanlara taşıyacaklarını; sarı, oranj, kırmızı, bordo ve kahve renklerinin hakim olduğu bir skala ile ev, ofis, otel, restoran ve plazalardaki yapısal, teknolojik soğukluğu ve hantallığı yine çiçek ve bitkilerin zarafeti ve sıcaklığı ile ısıtacaklarını vurguluyor.

Bu Yıl Ne Moda?

Bu yıl dingin, yalın ve kütle şeklindeki tasarımların yanı sıra, oryantal ve Anadolu Kültürünü yansıtan çalışmalara dikkat çeken Marginal, çiçek tasarımında geçmeyen moda ve zarafetin Osmanlı çiçek kültürü olduğuna dikkat çekiyor. Çok renkli tasarımlarda doğu ve batının kültürel sentezini yapmaya gayret ettiklerini ifade eden Özmen, önümüzdeki yıllarda tüm kreasyonlarının ana temasını Osmanlı çiçek ve bahçe kültüründen yansımalarla oluşturacaklarının müjdesini veriyor.

Her fırsatta ülkemizde özellikle iç mimaride bitkilerin ve çiçeklerin işlevsel, doğru, yerinde ve yeterince kullanılmadığına işaret eden Özmen, bu yılki kreasyonlarında, hacim olarak büyük tasarımlara yer verdiklerini, böylece mimarların yeterince önem vermedikleri bu konuya dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade ediyor. Artık çiçek ve bitki tasarımlarının mimarinin ana unsur ve giderlerinden biri olmasının elzem olduğu, küçük bütçelerle istisnalar hariç olmak koşuluyla, fonksiyonel ve estetik bir çiçeklendirme projesinin neredeyse imkansız olduğunun mimarlarımız tarafından algılanması gerektiğini ifade ediyor.

Çiçekte 2011 Kış Trendleri

Marginal Flower/İstanbul, çiçeği bir ürün olarak görmekten kurtulup, yaşama ve yaşam alanlarına soluk veren, her duyumuza ayrı ayrı hitap eden, bizden, yani topraktan bir parça olarak değerlendirmenin önemine inanıyor.

www.marginalflowers.com

Marginal Flowers Nişantaşı: Poyracık Sok, No: 7 Nişantaşı – İSTANBUL
Tel: 0212 233 40 00

Marginal Flowers Kanyon: Büyükdere Cad. No: 185 Levent Kat G
Tel: 0212 353 09 10

False