GeriAlışveriş Chado’nun yeni çayı, Tuo Cha Pu-Erh!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Chado’nun yeni çayı, Tuo Cha Pu-Erh!

Chado’nun yeni çayı, Tuo Cha Pu-Erh!

Kendinden gelen yoğun çiçek aroması ile çay severlerin yeni gözdesi olmaya aday.

Gurme damaklara birbirinden leziz çaylar sunan Chado, yeni çayı Tuo Cha Pu-Erh ile yıllara meydan okuyor. Yaklaşık 1700 yıl önce Yunnan Waa Tuo dağlarının ilk çay bahçelerinde yetişen Waa Tuo Cha, çay keyfinize bambaşka bir tat kazandırmaya geliyor.

Chado, dünyanın farklı yerlerinden 50’nin üzerinde çay çeşidi sunduğu www.chado.com.tr adresine yıllandıkça lezzetlenen yeni bir Pu Erh çayı ekledi. Bu özel şartlarda yıllandırılan Tuo Cha Pu Erh çayı gurmeler için farklı bir lezzet sunacak.

1700 yıl evvel Çin’in Yunnan Waa Tuo dağlarında yetişen bu çayın hikayesi de bir hayli eski. Savaş ve hanedan değişikliği gibi zor zamanlarda birçok çay bahçesi terk-i diyar edilir. Bu ihmalkâr zamanlarda çay çalıları da görkemli yabani çay ağaçlarına dönüşür. Bu yaşlı ağaçların güneş altında solmuş olan yapraklarının büyük çabalarla toplanmasıyla elde edilen 2003 hasadına ait Waa Tu Cha çayı doğal bir şekilde olgunlaşmış Pu Erh’in oldukça hoş yoğun çiçek aromasına sahip. Diğer çaylardan farklı olarak 2 kez demlenebilen Waa Tuo Cha koyu kırmızı rengi ve kendinden gelen yoğun çiçek aroması ile çay severlerin yeni gözdesi olmaya aday. 

False