GeriNasıl Yapılır? Ceviz Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Ceviz Yağı Faydaları Ve Kullanımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ceviz Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Ceviz Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Ceviz Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Ceviz Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Ceviz içerisinde bulundurduğu vitamin çeşitliliği sayesinde sağlık açısından çok faydası bulunan bir üründür. Ceviz yağı da en az ceviz kadar farklı vitamin ve mineral bulundurur. Medikal alandan kozmetiğe kadar birçok alanda bu yağın faydası görülmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

Ceviz yağı, pek çok alanda faydası bulunan bir yağ çeşididir. Birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılan bu yağ, cevizden elde edilmektedir.

Ceviz Yağı Nedir?

Ceviz yağı içerisinde manganez, bakır ve melatonin bulundurur. Bunlar kalp ve damar hastalıklarına sebep olan nedenleri en aza indirmede etkilidir. Ceviz yağı, cilde kullanıldığında da nemlendirici etkisini gösterir. Masaj yağı olarak da kullanıldığı bilinir.

Cilt için kullanım yanı sıra yemeklerde de kullanıldığı bilinir. B, E, C, A vitaminlerini içerisinde barındırır. Omega-3 asitlerini de içerisinde bulundurur. Saçların ve cildin sağlıklı olması için de kullanılan bir yağ çeşidi olarak bilinir. Ceviz yağı içerisinde bolca fitobesin bulunur. Demir, magnezyum, selenyum, çinko, kalsiyum, fosfor vitaminleri de içerisinde yer alır.

Ceviz Yağı Nasıl Yapılır ve Elde Edilir?

Ceviz yağının yapım aşaması aşağıdaki gibidir:
1. Ağaçta büyüyen ve hasat zamanı gelen ceviz toplanır.
2. Bu cevizler kabuklarından ayıklandıktan sonra kurumaya bırakılır.
3. Kuruyan cevizler soğuk pres işlemi görür.
4. Bu işlem sonrasında ceviz içerisinden sıvı meydana gelir. Bu sıvı ceviz yağıdır.
Ceviz yağı yapıldıktan 1 sene sonraya kadar kullanılabilir. Bu ürünün yapımı genelde fabrikalar tarafından yapılır.

Ceviz Yağı Ne İşe Yarar ve Ceviz Yağı Neye İyi Gelir?

Ceviz yağının vücuda pek çok yararı bulunur. Metabolizma, kanser tedavisi, egzama, saç ve kemik gibi birçok alana faydası bulunan bir yağdır. Siğil tedavisinde uygulandığında iyi sonuçlar vermektedir. Bu hastalıkların tedavisinde iyi sonuçlar veren bu yağ, saçlara da fayda sağlar.

Bronz ten isteyen kişiler için bronzlaşmayı sağlar. Bunun yanında zararlı güneş ışığından da korur. Hormonları düzenleyici etkisi bulunan ceviz yağı, guatr tedavisinde ve tiroit bezlerinde kullanılır. Metabolizmayı da hızlandırdığı bilinir.

Ceviz Yağı Faydaları

Ceviz yağının faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Kalp krizi riskini azaltır.
2. Antioksidan özelliği gösterdiğinden dolayı kansere karşı koruma görevi vardır.
3. Uyku sağlığına da etki eder çünkü içerisinde melatonin vardır. Bu sebepten dolayı uyku düzeni oluşmasında yardımcı olur.
4. Omega 9, Omega 6 ve Omega 3 yağ asitleri bulunur.
5. Kan dolaşımını hızlandırır.
6. Vücutta bulunan damarların korunmasına fayda sağlar.
7. Bağ doku, manganez ve tiroit fonksiyonlarının düzenlenmesine katkı sağlar.
8. Egzama gibi ciddi cilt sorunlarını da ortadan kaldırır.
9. Çinko, fosfor, selenyum, demir gibi maddeler içerisinde bulunur. Bu maddeler vücuttaki hormonları düzenlemede fayda sağlar.
10. Göz altında meydana gelen göz altı torbalarını önler ve göz altı morluklarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
11.Sakal ve bıyık çıkmasını sağlayan yağ çeşitlerindendir.
12. İştah kesici özelliğe sahiptir. Bu sebepten dolayı kullanan kişilerin zayıflamasını sağlar.
13. Beyinde bulunan hücreleri korumak ve hafızayı güçlendirmek gibi görevleri de bulunur.
14. Unutkanlık, odaklanamama, dikkat dağınıklığı gibi problemlerin çözülmesine yardımcı olur.
15. Öksürük kesici özelliği olduğundan dolayı öksürük bulunan kişilerin kullanımında fayda sağlar.

Ceviz Yağı Nasıl Kullanılır? Ceviz Yağı Kullanımı

Ceviz yağı, içilerek ya da vücuda sürülerek kullanılan bir yağdır. Yemeklerin soslarında, salatalarda da kullanılır. Vücuda masaj yapmakta kullanılan bir yağ çeşididir. Tedavilerde çok büyük yararları olduğu için tıpta da sık sık kullanılan bir yağdır. Afganistan, Güney Rusya, Kore, Çin gibi ülkelerde kullanılır.

False