GeriEtkinlikler Canım Türkiye’min Cem Ceminay’ı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Canım Türkiye’min Cem Ceminay’ı

Canım Türkiye’min Cem Ceminay’ı

Bu akşam finali yapılacak Yok Böyle Dans hakkında çarpıcı açıklamalar!

80&90’ların hit şarkılarını çalan Capital Radio 101’de her sabah canlı yayınla karşımıza çıkan Cem Ceminay, Yok Böyle Dans adlı yarışma programıyla da adından söz ettiriyor. Onunla radyo programı, bu akşam final yapacak olan dans programı ve özel hayatına dair her şeyi konuştuk.

Her zaman olduğu gibi gene yüksek bir enerjiyle çıkıyor karşımıza Cem Ceminay… İçinde bulunduğu her işi keyifle yaptığını anlatıyor. Radyodan, yarışmadan, son olarak da aile yaşantısından bahsediyor tüm samimiyetiyle.

Nasıl gidiyor radyo programı?

Her sabah saat 07.00-10.00 arası Capital Radio 101’deyim. 80&90’ların hit şarkılarını çalıyoruz. Her şey gayet iyi gidiyor, çok keyifli.

Türkiye’de radyoculuk pek ön planda değil, bu işe meraklı kişiler neler yapmalı sizce?

Radyo işinde fazla para yok bu yüzden pek tercih edilmediğini düşünüyorum. Televizyona yönelmek daha cazip geliyor. Öncelikle radyo işine gönül vermek gerekiyor, bu iş sevmeden yapılmaz. Sonrasında ağzının iyi laf yapması, yaratıcı olman, kendine güvenmen, insanları sevmen, kültürel açıdan donanımlı olman, gündemdeki her konudan bahsedebilmen gerekiyor. İşin teknik kısmına gelirsek zaten Türkiye bu konuda çok üstün. Bütün ülkelerdeki cihazlar bizde de mevcut, eksik olan yetenek. Bizim ülkemizde ağzı laf yapan herkes hemen radyocu oluyor ne yazık ki.

Siz ne tarz müzikler dinliyorsunuz?

Ben ortamına göre her türlü müziği dinlerim. Ritmik, melodik, canlı olsun yeter. Yabancı ağırlıklı olmak üzere Türk müzikleri de dinlerim. Amerikan pop müziğini çok severim.

Canım Türkiye’min Cem Ceminay’ı

“BEN 1 HAFTALIK ADAM MIYIM?”

Geçelim programa, Yok Böyle Dans’a nasıl dahil oldunuz?

Acun aradı beni ve programa yarışmacı olarak katılmamı teklif etti. Tabii ben direkt “Dansçı olursam 1 haftada elenirim, ben 1 haftalık adam mıyım? Beni jüriye al ya da sunucu olayım” dedim. O da ısrar etti ve “3-4 hafta kesin kalırsın, Ukraynalı Alina adında çok iyi bir partnerin var" dedi. Alina’yı görünce fikrim değişti (Gülüyor). Gerçekten çok iyi ve sabırlı bir öğretmendi. Zaten televizyona geçmek istiyordum, bu konuda da Acun çok iyi bir isim. Acun’u yıllardır tanıyorum ve güvendiğim biri. 4-5 hafta sonra elendim ondan sonra sunucu olarak devam ettim. Bugün ise son programımız.

Azra Akın’ın jüriliği ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Azra’ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Kızın üstüne fazla gidiyorlar, her şeyden önce mükemmel dans ediyor. Dans ettiği zaman bambaşka bir insan oluyor. Saf, duru bir güzelliği var ama dans ettiği zaman çok kadınsı, seksi oluyor. Dans etmek ona çok yakışıyor. Onun jüride olması ise oraya bir güzellik katıyor. Zaten bu işten anlayan Sait Hoca ve Tan Sağtürk jüride. Bir de güzellik oldu o jüride. Azra’nın fazla bir şey söylemesine gerek yok onun gülümsemesi yeter bence. Acun’un, Azra’yı jüriye alarak çok doğru bir karar verdiğini düşünüyorum.

Canım Türkiye’min Cem Ceminay’ı

“BURCU ESMERSOY ZOR BİR KADIN”

Peki, Burcu Esmersoy ile birlikte çalışmak nasıl?

Çok iyi kalpli bir insan ve çok başarılı bir sunucu ama Burcu’nun içindeki sıcaklığı ekrana yansıtamadığını düşünüyorum. Düzgün bir fiziği var ve güzelliğiyle anıldığı için kendini korumaya alıyor olabilir. Açıkçası zor bir kadın, beraber çalışmak kolay değil. Ama o da haklı aslında çünkü bu işe çok emek veriyor ve ben daha sonradan sunucu olarak yanına katıldım bu yüzden birlikte çalışmak onu rahatsız ediyor olabilir. 

Sizin bir enerji kattığınızı düşünüyorum o programa.

Acun bu işi çok iyi biliyor. “Burcu ile sen çok iyi bir ikili olabilirsiniz” dedi. Gerçekten de son haftalarda daha iyi bir ikili olduğumuzu düşünüyorum.

“AŞKIN NUR YENGİ BENİM YÜZÜMDEN ELENMİŞ OLABİLİR”

Bir izleyici olarak benim favorim Aşkın Nur Yengi’ydi. Çok da iyi gidiyordu, elenmesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Aşkın çok yetenekliydi bence en iyi dans edenlerden biriydi. Alp Kırşan sempatik, karizmatik bunu dansıyla da birleştiriyor, iyi iş çıkartıyor ama Aşkın daha iyi dans ediyordu tabii ki. Aşkın Nur Yengi’nin elenmesinin sebebi belki de benim. Ben Almeda’yı Arnavut güzeli diye tanıttım ve o kesim ona oy gönderdi mutlaka. Ona destek çıkılmamasına çok üzülmüştüm, gayet güzel dans ediyor çünkü.

Sizce kim kazanır?

Herhalde Alp kazanır çünkü anladığım kadarıyla oyları daha çok kızlar kullanıyor. Ya Alp ya da Özge olabilir diye düşünüyorum ama Arnavutları da unutmamak lazım.

Dans Life dergisine de kapak oldunuz bu arada. Nasıl gerçekleşti bu?

Dans Life dergisi herkese dansı sevdirdiğimi düşündükleri ve erkekleri dansa teşvik ettiğim için beni seçmişler. Partnerim Alina ile birlikte kapak olduk, çok keyifliydi.

Canım Türkiye’min Cem Ceminay’ı

“MUSTAFA TOPALOĞLU SURVİVOR YOLCUSU”

Survivor’a gitme planları var mı peki?

Survivor fiziksel uğraş isteyen bir program. Dans bile çok zordu benim için çünkü belimde 5 tane fıtık var. Adada hiç yapamam. Doğayı, denizi çok severim ama o eziyete girmek kolay değil. Yalnız Mustafa Topaloğlu gidecekmiş sanırım, öyle duydum.

Aileden bahsedelim biraz da. Sizin iki çocuğunuz var değil mi?

Evet, Remzi ve Cemile adında iki çocuğum var. İkisi de Amerika’da. Remzi 23, Cemile 25 yaşında. Kızım iletişim fakültesi mezunu. New York’da şu anda, kendi şirketini kurdu. Firmaların tanıtım filmlerini çekiyor. Oğlum da radyo okulunu bitirdi ve şu an orada bir radyoda satış işiyle uğraşıyor.

Eski eşinizle görüşüyor musunuz?

Eski eşim Amerikalı. Onunla görüşmüyoruz, o da evlendi, başka çocuğu oldu. 20 yıl oldu biz ayrılalı. Çocuklarım için üzülüyorum çünkü fazla göremiyorum onları, çok uzaktalar. Çocukların daima anne ve babası ile birlikte büyümelerinden yanayım ama bu büyük bir şanssızlık oldu. Şu da bir gerçek ki anne-baba geçinemiyorsa çocuklar da bunu anlıyor ve daha mutsuz oluyorlar. Geçimsizlik varsa evliliği noktalamak gerekiyor.

Şu an evlisiniz. Nasıl gidiyor evlilik?

Mayıs ayında evlendik. Evlenmeye karar vermiştik ama zamanını konuşmamıştık. Eşime bir arkadaşımızın evinde sürpriz bir evlilik partisi düzenledim. Ailemizden en yakınlarımızı çağırdım, çok güzel bir nikah oldu. Evliliğimiz ise gayet güzel gidiyor. Biz zaten 10 yıldır beraberdik o yüzden hiçbir şey değişmedi. Aile hayatı bir kağıtla değişmiyor önemli olan doğru kişiyi bulmak ve ondan emin olmak.

Sorularımızı güler yüzü ve tüm samimiyetiyle yanıtlayan Sevgili Cem Ceminay’a çok teşekkür ediyoruz.

Röportaj: Nilay Uzun

Fotoğraf: Merve Hazinedaroğlu 

False