GeriPratik Bilgiler Cam temizliği nasıl yapılır? Cam nasıl parlatılır ve temizlenir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cam temizliği nasıl yapılır? Cam nasıl parlatılır ve temizlenir?

Cam temizliği nasıl yapılır? Cam nasıl parlatılır ve temizlenir?

Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir. İşte cam temizliği ile ilgili detaylar.

Evlerde ve ofislerde temizliğin en önemli yerlerinden birisi de cam temizliğidir. Cam temizliği belirli adımlar ile gidilir ise camların tertemiz olması mümkündür. Ayrıca camların temizlenmesinden sonra cam sil veya sirke ile parlatılması da daha güzel bir görünüm sağlayacaktır.

Cam Temizliği Nasıl Yapılır?

Camların temizliği evlerin havasını değiştirmekte ve ışığın odaya girişini güzelleştirmektedir. Bu nedenle cam temizliği çok önemlidir. Evlerde cam temizliği kadar ofislerde de çalışanların motive edilmesi açısından cam temizliği mutlaka yapılmalıdır. Cam temizliği yaparken şu adımlar takip edilebilir:

- İlk olarak mikrofiber bez ile camdaki fazla su alınmalıdır.
- Pencereler sırası ile bölümler halinde yıkanmalıdır. Bir pencere temizlenip durulandıktan sonra diğer pencereye geçilmelidir.
- Sabit bir merdiven yardımı ile yüksek pencereler temizlenebilir. Merdiven ile temizlenmiyor ise merdiven pedleri uygulanabilir.
- Camlar bulaşık deterjanı ile silinip sirke ile durulanmalıdır. Bu sayede camlar parlak ve lekesiz olacaktır.
- Pencere temizliği için en uygun zaman ilkbahar ayıdır. Çok sıcak havalarda cam temizliği yapmak daha zordur. Su çok daha hızlı buharlaştığı için pencerelerde çizikler oluşabilmektedir.
- Ayrıca pencere temizlemeden önce var ise panjur veya güneş koruyucuları temizlenmelidir.

Cam Nasıl Parlatılır Ve Temizlenir?

Ev temizliği yaparken en zorlu yerlerden birisi de camlardır. Bu nedenle cam temizliğinin en güzel şekilde yapılması çok önemlidir. Cam temizliği sonrasında herhangi bir leke kalmaması ve camların parlatılması için şunlar uygulanabilir:

- Kremsiz şampuan ile cam silme işlemi en çok kullanılan yöntemlerden birisidir. Kova içerisinde konular kremsiz şampuanlı su ile önce camlar silinmeli daha sonra ise kuru bir bez ile kurulama işlemi yaptıktan sonra kese kağıdı ile tekrar silinmelidir. Yapılan bu işlem ile camların pırıl pırıl parladığını göreceksiniz.

- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır.

- Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir. Cam silme suyuna bir miktar yumuşatıcı katarak silinen camlar daha az toz tutmakta ve buğulanması engellenerek daha çok parlamaktadır.

Ofislerde Cam Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Çalışanların ruh sağlığı açısından ofis pencerelerin temiz olması gerekmektedir. Hem ısı verimliliği artarken hem de şirket için profesyonel bir imaj sunmaktadır. Bu noktada cam temizliğine dikkat etmek gerekir. Aşağıda sıraladığımız adımlar takip edilir ise cam temizliği sorun olmaktan çıkmaktadır.

- Ofislerde cam temizliği yapılmadan önce toz alma işlemi yapılmalıdır. Önce panjur veya pervazların tozu alınmalıdır. Pencere pervazları ve çevresindeki tozları almak için büyük bir kuru fırça kullanabilirsiniz.
- Cam temizliğinde toksik olamayan temizleme losyonlarının kullanıldığından emin olunması gerekir. Zehirli temizlik ürünleri çalışanların soluduğu hava dahil pek çok şeye zarar vermektedir.
- Camların daha çok parlaması için temizleme suyuna birkaç damla sirke veya limon da damlatılabilir.

Ofis camlarında dış cephe cam temizliği uzman olmayan kişilerin yapmaması gereken bir iştir. Çünkü yüksek katlı binaların dış cephe cam temizliği hem zor hem de tehlikeli olabilir. Bu nedenle güvenilir, sertifikalı ve işinde uzman ve profesyonel bir ekip ile dış cephe cam temizliğinin yapılması önerilmektedir.

 

False