GeriDekorasyon “Cam” Dekorasyonun Vazgeçilmezi!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Cam” Dekorasyonun Vazgeçilmezi!

“Cam” Dekorasyonun Vazgeçilmezi!

Camın ilk dikkat çeken özelliği sağlıklı olması peki ya diğer özellikleri?

Dünyada gelişen teknoloji sayesinde cam malzeme kullanımı her geçen gün hızla ilerliyor. Günümüzde artık cam, mimarlık ve tasarım alanının vazgeçilmez ve önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Camın en önemli ve ilk dikkat çeken özelliği sağlıklı olması peki ya diğer özellikleri?

Kolay temizlenebilen ve üzerinde mikrop barındırmayan tek malzeme “cam”dır. Bunun yanında olduğu ortama şıklık katması da, camın bir diğer önemli özelliğidir. Bundan dolayı cam, ev dekorasyonun da büyük önem taşır.

Etrafınıza baktığınızda, cam malzemenin içinde yer almadığı bir ürün görebiliyor musunuz? Kapı ve pencerelerden tutun, bardaklara kadar günümüzde her şey cam malzemeden yapılmakta. O halde görüyoruz ki cam malzeme, günümüzün vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Camın verdiği estetik ve zarafeti, dekorasyonda başka hiçbir malzeme vermiyor.

Cam, Doğaya Zarar Vermiyor

Cam, doğaya zarar vermemesi açısından da önemli bir tercih nedenidir. Artık cam bir süs eşyası olmaktan çıktı. Son zamanlarda, dünya pazarında söz sahibi olmak isteyen firmalar, kaliteli ürünlerinin yanında albenilerini de artırmak için tasarımlarına büyük önem ve özen gösteriyorlar.

Mobilya sektöründe de yaşanan kıyasıya rekabet, tasarımcıları ürünlerinin çekiciliğini artırmaya ve yeni modeller geliştirmeye yönlendirdi. Özellikle mobilya sektöründe kullanılan camlarda, mukavemeti mevcut camlara göre ortalama 5 kat daha fazla olan, kırıldığı zaman insanlar için tehlike oluşturmayan ve tamamen dağılmayan camlar, kullanıcılar tarafından daha da çok talep görmeye başladı.

Mobilya sektörü bu gelişmelerle birlikte yeni ürünlerinde ve tasarımlarında daha çok cam malzemeye yer vermeye başladı. Eskiden yatak odası takımlarında sadece elbise dolaplarının yüzünde iki tane ayna olurken, şimdi kapaklarının tamamı renkli camlardan oluşan ve komodin, şifoniyer hatta karyola gibi modüllerinde de aynı formda camların kullanıldığı yatak odası takımları evlerde yerini alıyor.

Vitrin, gümüşlük, konsol, televizyon sehpası, masa gibi ürünlerde ve yemek odası takımlarının da büyük bölümünde cam kullanılıyor. Mutfak ve banyo mobilyasında kullanılan dolaplardaki cam kullanımının artmasının yanında, lavabo evyelerinde klasik mermerden sonra cam kullanımında da son zamanlarda büyük bir artış gözleniyor.

Artık teknoloji öyle bir hale geldi ki, bilgisayar ortamında görebildiğiniz her türlü resim, kaplama, kumaş ve daha aklınıza ne geliyorsa ve buna resminizde dahil olmak üzere, mobilya yüzeyine baskı olarak uygulanabiliyor. Tabi bu sayede, mobilyanın albenisi de büyük oranda artıyor.

Tasarımcı Mehmet Akça 

False