GeriEtkinlikler Bu sorunlar ilişkinize engel olmasın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu sorunlar ilişkinize engel olmasın

Bu sorunlar ilişkinize engel olmasın

Kamuoyunda farkındalık yaratacak bir kampanya başlıyor!

Türk Androloji Derneği ve Lilly İlaç, sertleşme sorunu ve prostat büyümesi ile ilgili tedavi yöntemleri hakkında kamuoyunda farkındalık yaratarak hastaları hekimlere yönlendirmeyi hedefleyen bir kampanya başlatıyor.

Türk Androloji Derneği ve Lilly İlaç işbirliği ile hayata geçirilen “Engelleri Aranızdan Kaldırın” kampanyası, sertleşme sorunu ve prostat büyümesi ile ilgili tedavi yöntemleri hakkında kamuoyunda farkındalık yaratarak hastaları çözüm süreci için hekimlere yönlendirmeyi hedefliyor. 18 Eylül - 09 Kasım 2013 tarihleri arasında sürecek kampanyanın temelini oluşturan “Sertleşme Sorunu ve Prostat Büyümesinin Hasta ve Partner İlişkisine Etkisi” araştırması, bu hastalıkların çiftlerin ilişkileri üzerindeki etkisini çarpıcı verilerle ortaya koyuyor. Araştırma, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu sekiz ülkede gerçekleştirildi. Türkiye’de toplam 12 ilde hastalık ile ilgili tedavi alan 100 erkek ve partneri tedavi alan 100 kadın arasında yapılan araştırmanın verileri, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Meksika, İspanya ve İngiltere’de gerçekleştirilen çalışmalarla da karşılaştırma imkanı sağlıyor.

“Engelleri Aranızdan Kaldırın” kampanyası ve kampanyanın temelini oluşturan “Sertleşme Sorunu ve Prostat Büyümesinin Hasta ve Partner İlişkisine Etkisi” araştırması, Türk Androloji Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu ve Türk Androloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Selahittin Çayan’ın katıldığı bir basın toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı.

“Engelleri Aranızdan Kaldırın” kampanyası aracılığıyla sertleşme sorunu ve prostat büyümesi ile ilgili gerek hastalar, gerekse eşler üzerinde farkındalık yaratmayı ve hastalıklarla ilgili tedavi yöntemleri konusunda halkı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu “Sertleşme sorunu günümüzde 40 yaş ve üzeri erkeklerde oldukça sık rastlanan bir hastalıktır. Tıpkı sertleşme sorunu gibi prostat büyümesi de aynı organlar üzerinde fonksiyon kaybına ve bozulmasına neden olduğu için 40 yaş üzerindeki erkeklerin % 80’i her iki hastalığın belirtilerini birlikte yaşar. 50-70 yaş aralığında olan erkeklerde her iki hastalığın birlikte görülme oranı ise % 100’lere varmaktadır” diye konuştu.

Prostat büyümesi, sertleşme sorununun görülme olasılığını 3,5 kat, sertleşme sorununun ise prostat büyümesinin görülme olasılığını 2 kat artırdığına dikkat çeken Prof. Kadıoğlu, Türkiye’de 4 milyon erkekte sertleşme sorunu, 5 milyon erkekte ise prostat büyümesi sorunu olduğunu da belirtti.

Prof. Dr. Selahittin Çayan ise Türk Androloji Derneği tarafından 19 ilde 40 yaş üstü erkeklerde yapılan prevelans araştırması sonuçlarına değinerek, sertleşme sorununun görülme sıklığının 40 yaş üstünde % 34 olduğunun altını çizdi.

Yeni bir tedavi yöntemi yaşam kalitesini artırıyor

Türk Androloji Derneği’nin prevelans çalışmasına göre, diyabetin, hipertansiyonun ve 70 yaş üzerinde olmanın sertleşme sorununa yol açan en temel risk faktörleri arasında yer aldığını belirten Prof. Dr. Selahittin Çayan, hastaların, belirtileri fark ettikten sonra en kısa sürede doktorları ile görüşerek uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almaları gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Çayan sertleşme sorunu ve prostat büyümesinin birlikte görülme sıklığını hatırlatarak, yeni çıkan tedavi yöntemlerinin hastaların yaşam kalitesini arttırdığını vurguladı. Prof. Çayan, bu iki hastalığın birlikte görüldüğünü ve birlikte tedavi edildiğini belirtti.

Sertleşme sorunu, prostat büyümesi ve kampanya ile ilgili detaylı bilgilere kampanyanın web sitesinden (www.engelleriaranizdankaldirin.com) ulaşabilirsiniz.

False