GeriEtkinlikler Bu hafta vizyona giren filmler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler ve fragmanları...

Bu hafta sinemalarda 8 yeni film vizyona giriyor. Hikâyeleri birbirinden farklı bu filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik. İşte bu hafta vizyona giren filmler…


3 KADIN 3 KADER

Bu hafta vizyona giren filmler

Yaklaşık iki yılda çekimleri tamamlanan “Üç kadın Üç kader” adlı sinema filmi; 23 Eylül de yapılacak galasından sonra 27 Eylül de izleyicisiyle buluşacak.

Kadına karşı şiddetin konu alındığı film; kadına ve kadın haklarına gösterilen hassasiyet sebebiyle, her gün 3 kadının öldürüldüğü bir ülkede, görsel sanatların toplum üzerindeki etkisinden olsa gerek, kimseler tarafından desteklenmeye gerek görülmemiştir. Kadının yalnızlaştırılarak ve her gün yaşanan olaylarla tescillenilmeye çalışılan köleliği bir takım kurum ya da kişileri memnun ediyor olmalı ki, bu önemli yaranın iyileştirilmesine katkı sunmaya gerek duyulmamıştır. Özetle; birileri bu durumdan memnun olmalı ki, kadının özgürleştirilmesi, toplum içinde yer alma çabalarını, insan olarak temel hak ve özgürlüklerinin önü kesiliyor, aşağılanıyor, mağdur bırakılıyor, sokak ortasında dövülüyor, öldürülüyor, yaşam şansı verilmiyor. Bu hikâyeler hepimizin yaşadığı, gördüğü ve kapalı kapılar ardından duyumlarıyla kulaklarımızı, yüreklerimizi tırmalayan acı gerçeklerden oluşmaktadır.

Yönetmen: Faik Ahmet Akıncı

Oyuncular: Esma Ünal, Aleyna Eroğlu, Meltem Telli

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


BENİMLE OYNAR MISIN?

Bu hafta vizyona giren filmler

Sibel, uzun zaman önce ayrıldığı mahallesi Beşiktaş’a geri dönmektedir. Sahip olduğu her şeyi yitirmiş, doğup büyüdüğü yerler bütünüyle değişmiştir. Kızı Rüya yetimhanede büyümüş beş yıldır onu görememiştir. Sibel kızını almak için yetimhaneye gittiğinde onu sekiz yaşında, erkek gibi davranan, annesine öfkeli, hırçın ve tutkulu bir Beşiktaş taraftarı olarak bulur. Sibel’in kızıyla arasındaki uzaklığı ve kopukluğu gidermesi çok kolay olmayacaktır. Rüya kısa sürede babasının hayatta olduğunu öğrenir ve onu aramaya başlar.

Beşiktaş’ta, o semtin sokaklarında birbirlerini tanımaya çalışan anneyle kızın yolları taraftar gurubu “Çarşı” yla çakışacaktır. Çarşılı gençlerin mahalledeki yaşam alanlarını tehdit eden, onların mücadele ettiği İşadamı, Sibel’in kızı Rüya’dan saklamaya çalıştığı babasından başkası değildir. Kahramanlarımız hayatı bir oyun gibi görürler. Burada kazanmak-kaybetmek hırsı değil, oyunun güzelliğidir aslolan. Bu oyunda izleyici değil oyunun ta kendisi olmayı seçmiş taraftarlardır onlar.

Yönetmen: Aydın Bulut

Oyuncular : Uğur Polat, Eyşan Özhim, ErtanSaban, Rüzgar Boyle, Arif Erkin, Ahmet Saraçoğlu, Ali İl, Selim Erdoğan, Rıza Sönmez, Ayşenil Şamlıoğlu, Altan Erkekli, Ünal Silver, Altan Gördüm, Münir İnseler, Zeynep Kumra, Canan Okan, Zühtü Erkan, Ömür Gedik, Umut Oray

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


BLUE JASMINE: MAVİ YASEMİN

Bu hafta vizyona giren filmler

Woody Allen’ın son filmi “Blue Jasmine”, Amerika gişesinde yönetmenin en başarılı açılış haftası rakamını elde eden filmi oldu. 

Hayatı paramparça olan Jasmine’in (Cate Blanchett), zengin bir iş adamı olan Hal (Alec Baldwin) ile evliliği de dahil olmak üzere hiçbir işi yolunda gitmemiş, üstüne tüm parasını da kaybetmiştir. Zarif ve sosyetik bir New York’lu olan Jasmine her şeye baştan başlamaya karar verince San Francisco’da mütevazı bir hayatı olan kardeşi Ginger (Sally Hawkins)’ın yanına taşınır.

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins, Peter Sarsgaard

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


BÜYÜK KUMAR 

Bu hafta vizyona giren filmler

Princeton Üniversitesi son sınıf öğrencisi Richie (Justin Timberlake) okul parasının tamamını yatırdığı online kumar oynatan iş adamı Ivan Block (Ben Affleck) tarafından dolandırıldığını düşünür ve Costa Rica’ya doğru yola çıkar. Block’un sonsuz varlık sözü vermesi üzerine ikna olan Richie “iyilik sever” Block hakkındaki gerçekleri öğrenince tüm planlar alt üst olacaktır.

Block Richie’nin güçlü tavrı ve zekasından son derece etkilenir ve ona tüm sırlarını vereceğine söz verir. FBI Richie’yi Block’u yakalatmaya zorlamaya başlar. Richie hayatının en büyük kumarını oynamaya başlayacaktır ve artık karşısında bir değil iki büyük güç vardır.

Yönetmen: Brad Furman

Oyuncular: Ben Affleck, Justin Timberlake, Gemma Arterton

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


KARNAVAL

Bu hafta vizyona giren filmler

Genç yönetmen Can Kılcıoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmi Karnaval, 27 Eylül’de sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

36 yaşındaki Alis, babası onu evden kovunca arabasında yaşamaya başlar. Sokakta tıraş olur, annesinin arabasına getirdiği yemekleri yer, onun gazetede işaretlediği iş ilanlarına başvurur. Sonuç alamadığı iş görüşmelerinden sonra bir gün kendini evden eve "Karnaval" halı yıkama makinesi pazarlarken bulur. Karnaval ile Alis arasında sıra dışı bir dostluk başlar, hatta Karnaval arabanın ön koltuğunu bile kapar. Artık o da arabada yaşamaya başlamıştır. Alis bu yeni serüveninde bir gün, düğün pastaları yapan Demet´le karşılaşır. Annesi öldüğünden beri babasıyla yaşayan Demet´in en büyük hayali, motosikletine atlayıp İstanbul´a gitmek ve orada bir pastane açmaktır. Alis´in içe kapanıklığına inat, Demet ne kadar hırçın olsa da Karnaval onları hayallerinde buluşturur.

Yönetmen-Senarist: Can Kılcıoğlu

Oyuncular: Serdar Orçin, Tülin Özen, İpek Bilgin, Sait Genay, Vedat Erincin, Evren Duyal, Yavuz Pekman, Sarp Aydınoğlu, Sercan Gidişoğlu, Pınar Gök, Alayça Öztürk

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


KATLİAM GECESİ

Bu hafta vizyona giren filmler

Adam Wingard’ın yönettiği ve Sharni Vinson, Nicholas Tucci, Wendy Glenn ile Joe Swanberg’in oynadığı Katliam Gecesi (You’re Next), 27 Eylül 2013’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Korktuğun her şey gerçek olmak üzere. Sıra sende.

Yönetmen: Adam Wingard

Oyuncular: Sharni Vinson, Nicholas Tucci, Wendy Glenn, Joe Swanberg

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


MALAVITA: BELALI TANIK

Bu hafta vizyona giren filmler

Kara komedi-aksiyon filmi MALAVITA: BELALI TANIK'ta, bir Mafya lideri ve ailesi çeteyi ihbar ettikten sonra Tanık Koruma Programı kapsamında Fransa'da sakin bir kasabaya yerleştirilir. Ajan Stansfield'ın (Tommy Lee Jones) aileyi dizginlemek için gösterdiği tüm çabalara rağmen, Fred Blake (Robert De Niro), karısı Maggie (Michelle Pfeiffer) ve çocukları Belle (Dianna Agron) ve Warren (John D'Leo) eski alışkanlıklarından vazgeçemeyerek sorunlarını "aile içi" yollarla çözmeye devam eder. Eski Mafya arkadaşları aileyi takip etmeye çalıştığında kaos başlar ve Luc Besson'un son derece eğlenceli bu filminde intikam, en nahoş şekilde alınır.

Yönetmen & Yapımcı: Luc Besson

Oyuncular: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones, Dianna Argon

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ

Bu hafta vizyona giren filmler

‘Öyle Sevdim ki Seni’, kırık bir aşk öyküsünü anlatıyor. 1906 yılında taş ustası olarak Santa’dan Yalta’ya giden Mustafa Usta’nın torunu Olga, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla işsiz kalır ve Sarp Sınır kapısı açılınca Trabzon’a çalışmaya gelir. Olga, herkesin Nataşa olarak algılandığı bir dönemde Cemal’in karşısına çıkar. Göç, parçalanan aileler, önyargılar filmin ana konularını oluşturuyor. 

Yönetmen-Senaryo: Orhan Tekeoğlu

Oyuncular: Oktay Gürsoy, Alma Terzic, Duygu Yıldız, Tevfik Erman, Alina Golovenko, Fatih Dokgöz

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

False