GeriKişisel Bakım Botoksun en doğal hali!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Botoksun en doğal hali!

Botoksun en doğal hali!

Botoks uygulaması yaptırdığınız anlaşılmasın istiyorsanız…

“Botoks yaptırdığım anlaşılır mı?” , estetik tıpla uğraşan pek çok meslektaşım gibi benim de ilk defa botoks yaptırmak isteyen hastalarımdan duyduğum en sık sorudur. Herkesin birbirinin hayatıyla fazlasıyla ilgili olduğu ve birbirini kolaylıkla yargıladığı toplumlarda sanırım bu korku ve çekince daha anlaşılır olabilir. Bunun yanında botoksun ülkemizde ilk uygulanmaya başlandığı yıllarda ortaya çıkan ve doğal olmayan görüntüler bu genel kanıya katkıda bulunuyor. Evet, o yıllardaki botoks görüntülerinin pek de doğal olmadığını kabul etmeliyiz.

Botoksun en doğal hali

KORKULAN SONUÇLAR: DONUK BAKIŞLAR, MİMİKSİZ BİR YÜZ!

“Botoksun ilk uygulandığı yıllardaki doğal olmayan görüntüleri pek çok kişiyi ürkütüyor ve azımsanmayacak bir grup botoks yaptırmaktan kaçınıyor ya da erteliyor. Hastalar son derece haklı olarak kırışıklıklarından kurtulmak ancak bunu gerçekleştirirken bir yandan da bakışları ve gülüşleri değişmesin de istiyorlar. Çünkü insan yüzünün en karakteristik özelliği bakışı ve gülüşüdür. Haddinden fazlaca havaya kalkmış kaşlar, donuk bakışlar ve tümüyle mimiksiz bir yüz hastalar tarafından botoksun en korkulan sonuçlarındandır.

DOĞRU YER VE DERİNLİĞE UYGUN DOZDA YAPILMALI

Şunu belirtelim ki bugün için aşırı kas kasılmasına bağlı oluşan (dinamik) kırışıklıkların bilinen en etkin tedavisi botokstur. Daha etkin ve pratik bir kırışıklık tedavisi metodu henüz ortaya konamadı. Üstelik son yıllarda yüz anatomisinde farklı kas gruplarının arasındaki uyum daha fazla anlaşılmaya başlandı. Doğru yer ve derinliğe uygun dozlarda, bu kas grupları arasındaki harmoniyi de gözeterek botoks uygulandığında artık alınan sonuçlar çok daha doğal olmaya başladı.

Botoksun en doğal hali

DOĞAL BİR SONUÇ İSTİYORSANIZ…

Doğal bir sonuç isteyen hastalara öncelikle kırışıklıklarının çoğunun azalacağını, bütün kırışıklardan kurtulmaktansa daha dinlenmiş ve aydınlık bir ifade hedeflemeyi öneririm. Bu sayede daha genç ve mutlu bir ifade ortaya çıkıyor. Buna uyan hastalarda botoks uygulaması yapıldığında genellikle fark edilmiyor, çok daha iyi ve doğal göründükleri için emin olun daha fazla beğeniliyor ve iltifat alıyorlar. Unutmayalım ki 50 yaşında olup da 30 yaşında gibi gözükme çabası doğal olmayan sonuçlar doğuracaktır.

Dermatolog Dr. Gökhan Gökler

False