GeriKanuni Hak Ve Yasalar Boşanmaların önlenemeyen yükselişi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Boşanmaların önlenemeyen yükselişi

Boşanmaların önlenemeyen yükselişi

Boşanmaların %40’ı ilk 5 yılda gerçekleşiyor.

Eğitimdeki başarısızlıktan, şiddete, toplumsal deformasyona kadar birçok toplumsal sorunun ana nedeni boşanmalar. Bu konuda birçok çalışmalar yapılmasına, yasal ve idari tedbirlerin artırılmasına, hatta aileden sorumlu bakanlık kurulmasına rağmen boşanmaların önüne geçilemediğini dile getiren Psikolog Bekir Örmeci, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Boşanmaların %40’ı ilk 5 yılda gerçekleşiyor

Boşanmalar mercek altına alındığında, boşanmaların temelinde mutsuz evlilikler, aldatmalar ve iletişimi bilmeyen çiftlerin olduğu görülmektedir.

Boşanmaların %40’ının ilk 5 yılda yaşanıyor olması, çiftlerin evliliği bilmediğini, eşlerin ilk yıllarda ve eş seçiminde ciddi hatalar yapıldığını gösterir.

Çiftlere önce evliliği öğretmek şart!

Gençlerin evliliği bilmediği aşikârdır. Bu amaçla yapılacak çalışmalar; evlenecek çiftlere evlilik becerileri ve iletişim kurallarını yani evliliği öğreterek başlayacak çalışmalar olmalıdır. Sağlıklı ve mutlu evlilik yaratmada başarılı olunursa boşanmaların, hatta bugün önüne geçilemeyen şiddet gibi birçok sosyal sorun da önemli derecede önüne geçilebilir.

Evlenecek çiftlere, evlilik öncesi verilecek zorunlu bir eğitim bu konuda yapılacak en etkili yoldur. Ancak bunu gerçekleştirebilmek birtakım yasal ve bürokratik düzenlemeler gerektirdiği için hemen hayata geçirilebilecek bir yöntem değildir. Bu durumda uygulanabilecek alternatif yöntem ise belediyelerin evlenecek çiftlere vereceği evlilik ve iletişim seminerleri ve el kitapları olacaktır. Böylelikle boşanmaların az da olsa önüne geçilmesi mümkündür.

False