GeriÇocuk Beslenmesi Birçok hastalığın iyileştirilmesinde etkili
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Birçok hastalığın iyileştirilmesinde etkili

Birçok hastalığın iyileştirilmesinde etkili

Astım, öksürük ve alerjiye iyi geliyor.

Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlıyor, algılama sorununu ortadan kaldırıyor.

Bıldırcın yumurtası, gelişmekte olan ülkelerde hayvansal protein ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılır. Lezzet artırmak adına çeşitli yiyeceklerle birlikte çocuk ve yetişkin beslenmesinde yerini alır.

Benekli bir görünüme sahip olan bıldırcın yumurtası, ortalama 9-12 gr ağırlığa sahiptir. Tavuk yumurtasına nazaran 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat fazla B1, 15 kat fazla B2 vitamini, 9 kat fazla protein içermektedir. Tavuk yumurtası ile yapılan her şey ve pişirme biçimi bıldırcın yumurtası ile aynen yapılabilir.

Astım, öksürük ve alerjiye iyi geliyor

Proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir. Grip, bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocukların, bıldırcın yumurtası yedikten sonra hastalıklardan çok daha kısa sürede kurtulduğu gözlenmektedir. Süt ve balla karıştırıldığında astım, öksürük ve alerjiye çok iyi geldiği bildirilmiştir.

Bıldırcın yumurtası, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olmaktadır. Anemi (kansızlık) probleminin çözümüne katkı sağlayabilecek özelliklere sahiptir. Ayrıca kansızlıkla birlikte görülen yorgunluk, öğrenme algılama sorunlarının çözümüne de destek sağlar.

En doğru tüketimi rafadan yemek

Bıldırcın yumurtasının çocuklar tarafından en doğru tüketilme biçimi, rafadan yenmesidir. Çünkü yumurtanın rafadan olması, vücudun proteinleri en kolay ve etkili şekilde almasını sağlar. Bıldırcın yumurtasının sarısı pişirilmeden de çocuklara içirilebilir. Ancak, özel bir protein içeren yumurta akı, vücuttaki B vitaminlerini etkisizleştirebileceği için çiğ olarak tüketilmemelidir.

Diyetisyen Deniz Berksoy

False