GeriEtkinlikler Bir Londra Masalı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bir Londra Masalı

Bir Londra Masalı

Elif Batı Wibrew’den eğlenceli bir kitap.

Üniversitesinden mezun olduktan sonra, Londra’ya dil kursuna giden kahramanın başından geçen traji komik olayların hikaye edildiği kitap, Marjinal Kitap tarafından yayınlandı.

Dört bölümden oluşan kitaba, kendinden önce orada eğitim gören ablası Sibel’in zorlamasıyla Londra’ya gitmeyi istemeye istemeye kabul eden kahramanımız, hem iç hem de ablası ile olan çatışmalarıyla giriş yapılıyor. Ama asıl başlangıç, onun Londra Heathrow Havalimanı’na ayak basması ile gerçekleşiyor. Roman, 2002 yılından 2006’nın sonuna kadar, hemen her günü bir vukuatla geçen kahramanın ülkesine dönmeden önce yapmış olduğu küçük bir Avrupa turu ve kendince Londra’dakilerden aldığı intikamla sona erdiriliyor.

Her yıl tüm dünyadan ve Türkiye’den sayısız öğrenci çeken Londra’da, çalışarak hem eğitimini hem yaşamını sürdürmek isteyen binlerce öğrenciden biridir o. Ablasının dediği gibi her şey muhteşem olacaktır. Bir yandan İngilizceyi öğrenecektir, bir yandan da çalışarak hayatı. Gezecektir, görecektir, sınırlarını zorlayacaktır. Hepsi olur olmasına ama o ablası kadar şanslı olamaz. Tipik insanlarla çalışmak, tipik paralar almak bir yana, negatif düşünceleri yüzünden hemen her gün bir olay kendisini bulacaktır. Bütün bunlar yüzünden de Londra’yı sevip sevmediğine uzun bir süre karar veremeyecektir. Oysa o artık Londra ile sevgili olmuştur ve kopmaya korkar duruma gelmiştir bile.

Yazar, kitabın kahramanının maceralarına ışık tutarken, bir yandan da onun gibi yurt dışında öğrencilik yapmak isteyenlere kılavuzluk yapıyor. Kitap, bu nedenle hem öğrenci gurubuna, hem de anne babalara zevkli ama bazen de düşündürücü dakikalar sunuyor. Benzer maceralardan geçmiş okuyucular için ise bir kahkaha tufanı.  

False