GeriEtkinlikler Binaların Arasındaki Şehir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Binaların Arasındaki Şehir

Binaların Arasındaki Şehir

Akbank Sanat'tan bir sergi daha!

Küratörlüğünü Ali Akay’ın yaptığı Binaların Arasındaki Şehir adlı sergi, 07 Mayıs 2011 tarihine kadar Akbank Sanat’ta görücüye çıkıyor.

Bir sanatçı kooperatifi olan Société Réaliste Fransız sosyolog Gabriel Tarde’ın bakışından gelişen bir isimle çalışıyor. Société Réaliste kooperatifi, binaların bulunduğu yeni modern bir Olimpiya olarak şehrin insanlarına ve mimarlarına bakmak yerine ‘‘binaların arasındaki şehre’’ bakıyor.

Binaların Arasındaki Şehir
  

Ali Akay sergiyle ilgili değerlendirmesinde:

“Sanatçı, şehir modernizminin yükseldiği New York’un 2. Dünya Savaşı sonrasındaki devasa büyümesini ele alan King Vidor’un filmine gönderme yapıyor. İnsanlarından ve onların sözlerinden arındırılmış olan imajlarda şehir kendi başına bir dekor gibi gözümüzün önünden geçiyor. ‘Amerikan Rüyası’nın başlangıcı olan bu modernizm batı-dışından gelen göçmenlerin kurduğu ve yerleştiği bir şehir. Söz konusu göçmenlik rüyası günümüzde hala devam etmekte. Green Card almak için yapılan talih çekilişleri insanların bu rüyaya katılmalarının garip bir özelliği. Ancak burada Société Réaliste, bir yandan silinmiş ve öznellikleri yok olmuş imajlarla gelişen Fountainhead adlı filmin tersine, Green Card talih çekilişinde var olmak isteyen ama olup olamayacakları belli olmayan insanların imajlarını kullanarak, bir tarafta silinmiş insanları diğer tarafta da silinecek ve aralarından bazılarının var olacağı bir insani sarkazmı gündeme taşıyor” dedi. 

Not: Etkinlik ücretsizdir.

www.akbanksanat.com 

False