GeriEğitim BİLSEM sınavı nedir, kimler katılabilir? BİLSEM sınavı hakkında bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

BİLSEM sınavı nedir, kimler katılabilir? BİLSEM sınavı hakkında bilgiler

BİLSEM sınavı nedir, kimler katılabilir? BİLSEM sınavı hakkında bilgiler

Son günlerde adını sıklıkla duyduğumuz BİLSEM sınavı öğrenciler ve velilerle birlikte okulların da gündeminde yer alıyor. Sınava sayılı zaman kala bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, BİLSEM nedir, BİLSEM sınavına kimler katılabilir sorularına hız kazandırdı. İŞte BİLSEM sınavı ile ilgili detaylı bilgiler...

Eğitime ek, destekleyici eğitim süreci olma amacıyla gerçekleştirilen BİLSEM sınavı son günlerde gündemdeki yerini koruyor. Çoğunlukla öğretmenlerin yönlendirmesiyle sınava katılacak olan çocuklar ve velileri BİLSEM hakkında daha detaylı bilgiler edinmek istiyorlar. Peki, BİLSEM sınavı nedir, kimler katılabilir? İşte BİLSEM sınavı hakkında merak edilenler...

BİLSEM sınavı nedir, kimler katılabilir BİLSEM sınavı hakkında bilgiler

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.

BİLSEM SINAVI BAŞVURU TARİHLERİ

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos'ta ilan edilecek.

BİLSEM sınavı nedir, kimler katılabilir BİLSEM sınavı hakkında bilgiler

BİLSEM SINAVINA KİMLER KATILABİLİR?

Normal eğitime nazaran özel eğitim programlarının uygulandığı BİLSEM eğitim programları, her yıl sınavla gerçekleşen alımların akabinde başlıyor.

BİLSEM sınavına öğrenciler bireysel olarak başvuru yapamıyor. Öğrencilerin sınava girebilmesi için sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmiş olmaları gerekmektedir. Bilsem sınavına sadece birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilmektedir. Bu sınav, tablet üzerinden interaktif olarak yapılan bir sınavdır.

 

 

False