GeriOyun Ve Aktiviteler Bez bebek hayal gücünü geliştiriyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bez bebek hayal gücünü geliştiriyor

Bez bebek hayal gücünü geliştiriyor

Süslü bebekler çocukları genç kızlığa özendiriyor!

Süslü bebekler çocukları genç kızlığa özendirip masum duygularını yaşamalarına izin vermiyor. Bu tarz oyuncaklar yapay bir nesil ortaya çıkmasına neden oluyor. Denetimsiz bir şekilde piyasada satılan ve çocukların sağlığını tehdit eden uzak doğu menşeli oyuncaklardan çocuklarınızı uzak tutun. Çocuklarınıza bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimine katkıda bulunacak oyuncaklarla tanıştırın. Oyuncaklar çocukların yaş grubuna da uygun olmalı.

Bez bebek hayal gücünü geliştiriyor

ÇOCUKLAR BEZ BEBEĞİN SICAKLIĞINI HİSSEDİYOR

Başal, ailelere çocukları için bez bebek almaları önerisinde bulundu. Çocuklar bez bebeği yastık gibi kullanıp sıcaklığını hissediyor ve hayal gücünü geliştiriyor. Ama süslü, sarı saçlı manken gibi bir bebek özentiden başka bir şey değil. Süslü bebekler 5-6 yaş arasındaki çocukları çocukluğunu yaşamadan genç kızlığa özendiriyor. Nasıl güzel bir elbise giyebilirim, nasıl makyaj ve saç yapabilirim düşünceleri peşine düşüyor. Çocuklarınızı hayal gücünü geliştirebilecek oyuncaklarla tanıştırın. Mesela çamaşır yumuşatıcı kapaklarını biriktirin ve oynamaları için çocuklarınıza verin. Kapakları fincan gibi kullanıp onları lego yaparlar ve oyuncaklara kıyasla daha uzun süre oynarlar.

EVDE SÜREKLİ DİYET YAPAN OLMAYIN

Başal, çocukların ebeveynlerinin devamlı diyet yapmalarından etkilendiğini belirtti. Evde devamlı diyet yapan biri varsa çocuk onu örnek alıp yemek yemek istemiyor. Yemek yerken tablet ve cep telefonu izlettirmekte onları sanal aleme alıştırıyor. Bunun yerine çocuklarınızı parklara götürün ve doğayla daha fazla buluşturun.

İHA

10 ADIMDA OYUNCAK GÜVENLİĞİ

False