GeriSağlık Beyin daralıyor, testis boyları kısalıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beyin daralıyor, testis boyları kısalıyor!

Beyin daralıyor, testis boyları kısalıyor!

Peki, bu ilginç gelişmeler ne zaman olacak?

Anatomi uzmanlarına göre günümüzden bin yıl sonra insanların kolları uzayacak, dişleri azalacak ve gözleri büyüyecek. İşte bunun nedenleri...

İngiltere’de yayımlanan The Sun Gazetesi, 1000 yıl sonra insanoğlunun geçireceği fiziksel evrime ilişkin anatomi uzmanlarının öngörülerini derledi. İşte 3000 yılı insanının bugünün insanından çok farklı görünmesine neden olacak değişimler:

Boy uzuyor: İngiliz Osteopati Uzmanı Garry Trainer’a göre, tıbbi ve beslenme alışkanlığındaki gelişmeler sayesinde insanlar ortalama 1.80 ila 2 metre boyunda olacak.

Bağırsaklar kısalıyor: Doktor Philip Stemmer’a göre obezitenin önüne geçmek için şeker ve yağ tüketiminin azaltılmasıyla bağırsaklar kısalacak.

Testisler küçülüyor: Erkeklerin üreme fonksiyonları aynı hızla gerilediği takdirde, testis boyları küçülecek.

Kollar uzuyor: Kollar ve eller uzağa erişme ihtiyacının azalmasıyla uzayacak ve dijital ve elektronik alet kullanımının yaygınlaşmasıyla el ve parmaklardaki sinir uçları çoğalacak.

Beyin daralıyor: Hafıza ve düşünme kabiliyetinin otomatik makineler ve robotlara devredilmesiyle beyinde bu işlevlerin gerçekleştiği bölgeler küçülecek. Dolayısıyla beyin hacmi de daralacak.

Gözler irileşiyor: İletişim, konuşmaktan çok ifade ve mimiklere dayalı olacağından gözler büyüyecek, ağızlar ise küçülecek.

Dişler azalıyor: Besinlerin her geçen gün daha yumuşak hale gelmesiyle hatta beslenmenin sıvılar veya haplarla giderilmesiyle birçok diş kaybolacak.

Çoklu çene: İnsan bedeni aslında daha az yiyip daha çok enerji tüketecek şekilde tasarlandığından, buna zıt yaşayan modern insanın omuzları çökecek, gıdısı katlanacak.

Burunlar eşitleniyor: Havalandırma ve merkezi ısıtma sistemleri sayesinde birçok insanın burnu aynı boyutta olacak.

Kaynak: Milliyet / Dış Haberler

False