GeriNasıl Yapılır? Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir? Beyaz ayakkabı temizlemenin kolay ve pratik yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir? Beyaz ayakkabı temizlemenin kolay ve pratik yolları

Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir? Beyaz ayakkabı temizlemenin kolay ve pratik yolları

Beyaz spor ayakkabılar, kıyafetlerimizi kolayca tamamlamamıza yardımcı oluyor. Ancak bazen temiz tutması o kadar da kolay olmayabiliyor. Peki beyaz spor ayakkabısı nasıl temizlenir? İşte beyaz ayakkabı temizlemenin kolay ve pratik yolları

Beyaz ayakkabılar, giyim tarzımıza uyum sağladığı için her zaman rahatlıkla tercih ediliyor. Ancak, çok kolay kirlenmeye ve leke tutmaya da müsait. Bu yüzden, çok sık olmadan, ayakkabının malzemesi ve kalitesine göre dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Peki beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir? İşte konu hakkında detaylar...

Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Temizlik için sık tercih edilen beyaz sirkeyi ayakkabı temizliğinde de kullanabilirsiniz. Ayakkabınızın tabana yakın olan kenar kısımlarını birkaç damla sirke ile silerek temizleyebilirsiniz.

Spor ayakkabınızın bağcıklarını çıkarıp çamaşır makinesinde veya sabun ile elde yıkayın. Bu şekilde her yeri iyice temizleyebilirsiniz. Daha sonra karbonat, sabun ve suyu bir kapta karıştırın. Bir diş fırçası ile ayakkabınızı çok bastırmadan, hafif bir şekilde temizleyin ve sonra da durulayın.

Aseton da ayakkabınızın kenar kısımlarındaki lekelerden kolayca kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bunun için de bir diş fırçasını asetona batırın ve lekelerin olduğu kısımları hafif bir şekilde, güzelce ovalayın.

Ayakkabınızda lekeler oluştuysa sabun ve eski bir diş fırçası yardımıyla bundan kurtulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken diş fırçanızla sabundan bir miktar alıp sıcak su ile ayakkabınızı temizlemek.

 

False