GeriSağlık Beyaz kod nedir? Hastanede beyaz kod ne anlama gelir? İşte beyaz kod hakkında bilgiler...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beyaz kod nedir? Hastanede beyaz kod ne anlama gelir? İşte beyaz kod hakkında bilgiler...

Beyaz kod nedir? Hastanede beyaz kod ne anlama gelir? İşte beyaz kod hakkında bilgiler...

Hastanelerde acil durumlar için farklı kod sistemleri bulunmaktadır. Beyaz kod uygulaması da bunlardan biri ve acil durumlarda kullanılan uyarı nitelikli çağrıdır. İşte beyaz kod ile ilgili merak edilenler...

Hastanelerde meydana gelen acil durumları yönetmek için çeşitli kod sistemleri bulunmaktadır. Beyaz kod da acil durum çağrılarından biri. Birçok acil durum kodundan birisi olan beyaz kod, fiziki şiddet durumunda gerçekleşebilmektedir. İşte beyaz kod hakkında merak edilenler...

BEYAZ KOD NEDİR?

Beyaz kod, hastanede hasta/hasta yakını ve çalışanların başına gelebilecek hırsızlık, fiziksel saldırı ve cinsel taciz durumlarında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesini sağlamaya çalışan bir alarm sistemidir.

Mesai saatleri içinde ve dışında hastane içerisinde ve bahçesinde oluşabilecek olası bir saldırı ya da taciz olaylarında güvenlik gözlem odası aranır. Buradan telsiz ile geçilen anons ile olay yerine en yakın güvenlik görevlisi yönlendirilir.

Eğer tek kişi olayı çözümleyemeyecek ise kod 1 (telsiz ile tüm kuvvetlerin olay yerine sevki) uygulanır. Olaya sebebiyet veren kişi/kişiler olay yerinden uzaklaştırılır. Adli olaylarda hastane polisine haber verilir. Hastane polisi gerekli işlemleri yapar.

Böyle bir durumla karşılaşan personel, olay bildirim formu doldurarak hasta ve çalışanların sağlık ve güvenliğini üst kuruluna bildirir. Kurul incelemeyi yaparak gerekli ise düzeltici faaliyet yapmak üzere başhekimliğe rapor sunar.

False