GeriSağlık Besinlerdeki Gizli Tehlike
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Besinlerdeki Gizli Tehlike

Besinlerdeki Gizli Tehlike

Besinleri saklama koşulları sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

Tükettiğimiz besin ve yemekler genelde sağlığa faydalı olsalar da saklama ve pişirme koşullarından dolayı sağlığı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Güvenli, taze ve son kullanma tarihi geçmemiş ürünleri kullanırken özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Aysen Arıcan, besin kaynaklı hastalıkları önlemek için yapılması gerekenleri anlattı.

Bu Belirtilere Dikkat!

Bulantı, ishal, yorgunluk, şişkinlik, hazımsızlık gibi bulgular besin alerjisini ya da besin duyarlılığını işaret ediyor olabilir. Aslında en sık görülen durumlar, yiyeceklerin alınmasını takiben oluşan enfeksiyon- zehirlenme türü hastalık tablolarıdır. Çoğunlukla da bakterilerin bulaşmış olduğu yiyeceklerin alınması ile oluşur. Bu nedenle besinleri hazırlarken, saklarken ve pişirirken çok dikkatli olunmalı ve hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Aksi halde bakteriler yiyecekler üzerinde hızla çoğalırlar.

Besin Kaynaklı Hastalıkları Önlemek için Neler Yapılmalı?

* Soğuk yiyecekleri soğuk tutun.

* Sıcak yiyecekleri sıcak tutun.

* Tüm yiyecekleri ve yiyeceklerin konulduğu kapları temiz tutun.

* Açıkta satılan yiyecekleri satın almayın. Satın aldığınız besinlerin etiket bilgilerini okuyun.

* Kişisel besin duyarlılıklarınızı, alerjilerinizi ihmal etmeyip araştırın. 

False