Geriİsimler Sözlüğü Beran isminin anlamı nedir ve Beran ne demek? Beran adının özellikleri, analizi ve kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beran isminin anlamı nedir ve Beran ne demek? Beran adının özellikleri, analizi ve kökeni

Beran isminin anlamı nedir ve Beran ne demek? Beran adının özellikleri, analizi ve kökeni

Beran isminin anlamı, koç olarak bilinmektedir. Beran adı günümüzde sık kullanılan ve erkek çocuklara verilen bir isimdir. İnternet kaynaklarından araştırıldığında yakın çevreden de bilinen bir isim olduğu görülmektedir. Beran isminin anlamı nedir ve Beran ne demek? Beran adının özellikleri, analizi ve kökeni merak konusudur. Beran ismi hakkında ayrıntıları derledik.

 

Beran isminin anlamı pek çok kişi tarafından merak konusu olmuştur. Beran isminin en belirgin özelliği kendine has etkileri bulunmasıdır. Beran adı kız çocuklarına Beren olarak verilen benzer özellikler taşıyan isimlerdir.

Beran İsminin Anlamı Nedir ve Beran Ne Demek?

Beran isminin anlamı, koç demektir. Ve aileler erkek çocuklarına Beran adını vermektedir. Beran ne demek olduğunu merak edenler Kur’an da geçip geçmediğini de sorgulamaktadır. Beran ismi Kur’an da geçmemektedir. Ancak toplum içinde az bulunan ve sevilen bir isimdir. Beran koç demektir. Bu nedenle erkek çocuklara verilmektedir.

Beran Adının Özellikleri

Beran adı, karakteristik özelliklerine uygun olarak aileler tarafından erkek çocuklarına verilmektedir. Beran adı gücü temsil eder. Özgün isimler arasında olduğundan ek isimle kullanılması yerine tek başına kullanımı daha doğru olmaktadır. Seçkinlik, olgunluk ve fazilet anlamları da taşıyan Beran adı özellikleri bakımından tercih edilmektedir.

Analizi

Beran, akıllı, kendi karar almayı seven, pratik zekalıdır. Sorun odaklı değil, çözüm odaklı düşünmektedir. Kriz yönetimi konusunda beceriye sahiptir. Karakter özellikleri bakımından ilave isimle kullanılması anlam farklılığı oluşturacağından tek olarak kullanılması önerilmektedir.

Beran Adının Kökeni

Beran adı Farsça kökenlidir. TDK kayıtlarında; güçlü- akıllı- kuvvetli ve kadife kumaş olarak görülmektedir. Türkçe sözlüklerde sıklıkla görülen Beran adı, güçlü, akıllı ve kriz yönetim becerisine sahip kişilik özellikleri taşımaktadır. Beran adı ailelerin arzusuna göre hem kız hem erkek çocuklara verilebilecek özellikte bir isimdir.

 

False