GeriEtkinlikler Belediyelerin bu hizmetinden haberiniz var mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Belediyelerin bu hizmetinden haberiniz var mı?

Belediyelerin bu hizmetinden haberiniz var mı?

Evlere temizlik ve bakım hizmeti veriliyor.

Bağcılar Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi ve bunun yanı sıra bazı belediyeler, yaşlı ve kimsesiz vatandaşların evlerini temizleme hizmeti veriyor. Proje kapsamında engelli vatandaşlarla, 65 yaş üzeri ve bakıma muhtaç vatandaşlar bu hizmetten faydalanabiliyor.

Yaşama Destek Projesi

Bağcılar Belediyesi, ilçede ikamet eden ve yaşlarının ilerlemiş olmasından dolayı evini temizleme güçlüğü çeken engelli veya 65 yaş üzeri yaşlı vatandaşların evleri temizleniyor.

Çalışma, Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. İsimler, ya kendi müracaatlarına göre ya da komşularının bildirmesi üzerine belirleniyor. Yapılan araştırmada ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşın evine giden temizlik görevlileri, halıları ve perdeleri yıkayarak evi temizliyor.

Baştan sona temizlik ve bakım

Küçükçekmece Belediyesi ise Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ihtiyaçlarını kendi başına karşılayamayan yaşlı ve engellilerin saç, sakal, el, ayak gibi kişisel bakımlarını yapıyor. Ayrıca evleri baştan sona temizleniyor. Böylelikle risk grubundaki bu kişilere pozitif ayrımcılık sağlayarak yaşam kaliteleri insan onuruna yakışır bir düzeye çıkarılıyor.

Vatandaşların oldukça memnun olduğu bu hizmetleri 1 bakım görevlisi, 2 genel hizmet görevlisi ve 1 bakım onarım görevlisinden oluşan 2 ayrı ekip yapıyor. Hizmet ekibi, kişisel bakımdan sonra, evi baştan aşağıya kontrol ederek arızalı ve kullanılamayan yerleri elden geçirerek hazır hale getiriyor. Özellikle musluk tamiri, lamba değişimi, elektrik prizlerinin bakım ve yenilenmesi gibi çalışmalar yapılıyor. 

Kimler başvurabilir?

Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar Bağcılar Belediyesi (212) 410 06 00’ı arayıp başvuru hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirler. Küçükçekmece'de yaşayan vatandaşların ise belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Masası’nın (212) 44 44 360 numaralı telefonunu aramaları ya da bizzat belediyeye giderek müracaatta bulunmaları gerekiyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce sunulan bu hizmetten faydalanmak isteyenlerin, kimlik fotokopisi, özürlü ise özürlü sağlık kurulu raporu ile başvuruda bulunmaları yeterli olacaktır. Diğer ilçelerde bulunan vatandaşlar da bağlı bulundukları belediyeyi arayarak böyle hizmet olup olmadığını öğrenebilirler. 

Hazırlayan: Doğuş Demir

False