GeriBebek Sağlığı Bebek Gaz İlacında Yaşanan Dehşet!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebek Gaz İlacında Yaşanan Dehşet!

Bebek Gaz İlacında Yaşanan Dehşet!

‘Sab Simplex’ adlı bebek gaz ilacının sahtelerine dikkat!

Anne babalar dikkat! Türkiye’de yaklaşık 15 yıldır eczanelerde satılan ve çocuk doktorları tarafından ailelere önerilen ‘Sab Simplex’ adlı gaz ilacının sahteleri ortalıkta dolaşıyor.

Radikal gazetesinde yer alan habere göre Muhammed Altun ve eşi, gaz sorunu olan 2 aylık bebekleri için doktor önerisiyle ‘Sab Simplex’ adlı damlaya başlamış. Bebeğine verdiği ilaçta daha ikinci kutuda farklı bir içerikle karşılaşması Altun’u şüphelendirdi; şikayetini bildirmek istedi. Ancak karşısında hiçbir yetkili bulamadı.

Sağlık Bakanlığı’ndan cevap geldi: “Daha önce eczacılar odasını bu konu ile ilgili uyarmıştık. Haberiniz üzerine Türkiye genelindeki Sağlık il müdürlüklerine gerekli yazıları en geç bir iki gün içinde göndererek bir toplatma kararı daha çıkartacağız. Ayrıca kaçak ilaçlarla ilgili şubeyi hemen harekete geçirip soruşturma başlatacağız.”

Skandalın hukuki boyutu hakkında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Hakeri de ruhsatsız ilaç satmanın 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası olduğunu dile getirdi. 

False