GeriYenidoğan Bebeğinizin vücut ısısıyla oynamayın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeğinizin vücut ısısıyla oynamayın

Bebeğinizin vücut ısısıyla oynamayın

Bebeğinizin cildinin son derece hassas olduğunu unutmayın.

Anneler, bebeklerini banyo yaptırmak için çok zorlarlar. Bebeği yıkamak zor olduğu için genellikle bir bilenle beraber yapmak tercih edilir.

Bebekler, ciltleri yetişkinlerin cildinin yarı kalınlığında olması ve yeterince koruyucu yağ tabakası oluşmamasından dolayı kolay üşürler.

Bu nedenle banyo suyunun 36 derece, oda sıcaklığının ise 20-25 derece olması ve banyonun ise 5-6 dakikadan fazla sürmemesi gerekiyor.

Bebek 1 yaşına kadar bebek küvetinde yıkanmalı ve küvet çok fazla suyla doldurulmamalı. Bebeği küvete yerleştirdikten sonra bir kolunuzla başının arkasından onu sıkıca kavramınız gerekiyor.

Bebeğinize banyosunu, çok tok olmadığı ve uyku vakti öncesinde yaptırırsanız, banyo sonrası emzirerek ya da biberonunu vererek sakinleşmesini ve rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Bebeğin giysilerini deterjan ile yıkamayın. Sabun tozunu tercih edin, bol bol suyla durulayın ve güneşte kuruttuktan sonra mutlaka ütüleyin.

Bebeğinizin Cildi Çok Hassastır

Bebeğinizin cildinin son derece hassas olduğunu unutmayın ve bezini sık sık değiştirin. Bebeğinizin altını her değiştirişinizde ılık suyla yıkayarak kurulayın ve kısa bir süre de olsa altını açık bırakarak cildinin temiz hava almasını sağlayın. Bebeğinizin gün içerisinde yeterli miktarda sıvı almasına özen gösterin. Bebeğin sıvı alması, cildi için gerekli olan nem miktarı açısından önemlidir.

Bebeğinizi Kat Kat Giydirmeyin

Üşüyecek diye bebekleri gerekenden fazla giydirmek, vücut ısısını dengelemesini olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar bebeklerin yetişkin bir insanın giydiğinden bir kat fazla giydirilmesinin uygun olacağını belirtiyorlar. Annenin tişörtle dolaştığı bir günde bebeğine bir kat daha fazla giydirmesi yeterli olacaktır. Bebeği gereğinden fazla giydirmek ya da ince giydirmek bebeğin vücut ısısını dengeleyememesine sebep olur.

False