GeriBebek Sağlığı Bebeğimizi güneşten nasıl korumalıyız?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeğimizi güneşten nasıl korumalıyız?

Bebeğimizi güneşten nasıl korumalıyız?

Güneşin sıcak yüzüne aldanmayın, bebeğinizi güneşten koruyun!

Bebekler güneşe karşı oldukça hassas bir cilt yapısına sahiptir. Bebeklerin güneşe çıkarılırken dikkat edilmemesi sonucunda cildinde oluşan yanıklar ileride cilt kanserine yakalanma riskini arttırır ve gözlerinde de katarakt oluşmasına sebep olabilir. Bu sonuçlarla karşılaşmamak için bebeğinizi güneşten korumalısınız.

BEBEĞİNİZİ HANGİ SAATLERDE DIŞARI ÇIKARMALISINIZ?

Yaz aylarıyla birlikte bebeklerde görülen birçok cilt hastalığı anneleri korkutsa da birkaç önemli konuya dikkat ederek bebeğinizin cildini koruyabilir ve bebeğinizin güneşten zarar görmeden faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizi güneş ışığının zararlı etkilerinden korumak isterken kullandığınız güneş kremiyle bebeğinizin cildinde kalıcı izlere sebep olabilirsiniz. Kimyasalı bol olan güneş kremleri yetişkinler için de zararlıdır fakat verdiği zarar cildin koruyucu tabakası tarafından kısa sürede onarılır. Yaz mevsimi bu yüzden bebeklerin savunmasız cildi için daha önemlidir. 


Bebeğimizi güneşten nasıl korumalıyız

Bebeklerde kullanılan güneş koruyucuların yüksek koruma faktörlü ve alerjenik özelliği az olan kremler olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Akkuş Akman “altı aydan sonraki bebekler sabah 10.00’dan önce ve öğleden sonra 16.00 civarı kısa süreli olarak güneşe çıkarılmalıdır ve bebeklerin güneşe çıkarıldığı zaman dilimleri haricinde gölgede tutulmaları onları güneş çarpması ve güneş yanığı olasılığından korur.” dedi.

BEBEĞİNİZİ GÜNEŞTEN NASIL KORUYABİLİRSİNİZ?

  • Bebeğinizi güneşe çıkarmadan 20 dakika önce tüm vücuduna güneş kremi sürün.
  • Güneş kremlerini fiyatına göre değil, koruma faktörüne göre değerlendirin, 50 faktörlü bir güneş koruyucu kullanın.
  • Sıcak çarpmasına engel olmak için mutlaka yanınıza bebeğiniz için geniş kenarlı şapka alın.

Bebeğimizi güneşten nasıl korumalıyız

  • Bebeğinizin vücudu gibi gözleri de hassastır. Bebeğinizin gözlerini güneşin zararlı ışınlarından korumak için yüz şekline uygun bir güneş gözlüğü kullanın.
  • Güneşin etkisiyle bebeğinizin vücudunda sıvı kaybı meydana gelir ve kaybedilen sıvı yerine koyulmazsa bebeğinizin bağışıklık sistemi zayıflar. Bu durumu önlemek için süt kullanımını yaz aylarında bebeğinizin ihtiyacına göre arttırın.
  • Bebeğinizi güneşten korumamanız halinde bebeğinizde sürekli dudak uçuğu oluşur bu durumla sık karşılaşıyorsanız dudaklara özel koruyuculardan kullanın.

YAZIN BEBEK BESLENMESİNDE NELERE DİKKAT ETMENİZ GEREKİR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

False