GeriBebek Sağlığı Bebeğe kivi verilir mi ve yedirilir mi? Bebeğe kivi ne zaman verilir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeğe kivi verilir mi ve yedirilir mi? Bebeğe kivi ne zaman verilir

Bebeğe kivi verilir mi ve yedirilir mi? Bebeğe kivi ne zaman verilir

Bebeğe kivi verilip verilmediği, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan bebeğe kivi verilip verilmediğini öğrenebilir ve buna göre vermeyi tercih edebilirsiniz. Bebeğe kivi verilir mi ve yedirilir mi? Bebeğe kivi ne zaman verilir detaylarıyla derledik.

Bebeğe kivi vermek için bebeğin 10 - 12 aylık olmasını beklemek gerekir. Kivi bebeklerde pişiğe ya da döküntüye neden olabilen bir meyvedir.

Bebeğe Kivi Verilir mi ve Yedirilir mi?

Meyve ve sebzelerin bebeklere verilip verilmediği merak edilen konular arasındadır. Özellikle kivi de sevilen bir meyve olmasından dolayı bebeklere verilip verilmediği merak edilmektedir. Bebeklere kivi vermek için en az 10 ya da 12 aylık olmasını beklemek gerekir. Kivinin içerisinde asit olduğu için bu bebeklerde pişik ya da döküntü gibi sorunlara yol açabilir. Bundan dolayı bebeği kivi ile tanıştırmadan önce 1 yaşına girmesini beklemek gerekir.

1 yaşından sonra da mutlaka az az vererek öncelikle alerjik herhangi bir durumun olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Kivi ağız yarası, dil şişkinliği, nefes güçlüğü ya da deri kızarıklığı gibi alerjik reaksiyonlara sebep olabilen bir meyvedir. Bu nedenle bebeğin reflü rahatsızlığı varsa da kiviyi vermek için en az 2 yaşına kadar beklemek gerekir.

Bebeğe Kivi Ne Zaman Verilir?

Normal koşullarda kivi asitli olmasından dolayı çok fazla tüketilmesi önerilmeyen bir meyvedir. Bu nedenle bebeklere verirken dikkatli olmak ve mutlaka araştırma yapmak gerekir. Asitli yapısından dolayı kiviyi bebeğinizle tanıştırmadan önce mutlaka 1 yaşına gelmesini beklemek gerekir. 10 aylık ya da 1 yaşına geldikten sonra bebeğinize az miktarda kivi vererek tepkisini ölçmeniz gerekir. Alerjik bir reaksiyon göstermediğini gördükten sonra kiviyi ezerek ya da az miktarda bebeğinize vermenizde herhangi bir sakınca yoktur.

Kivinin aynı zamanda çekirdekli bir yapısı olmasından dolayı da bebeklere yedirirken dikkatli olmak gerekir. Kivinin ardından bebeğinize su içirerek de bu çekirdeklerin yaratacağı sorunların önüne geçilmesi mümkündür. Kivi aynı zamanda cilt ve saç bakımı için de önemli bir besin olduğundan vitaminlerin yararlanmak önemlidir. İçerdiği E ve C vitamini sayesinde bebeğe vermek için istekli olmanız normaldir. Zararlı toksinlerin de vücuttan kivi ile atılması mümkündür. Fakat asidik bir yapısı olması kafa karıştırıcı unsurlar arasında yer alır. Bundan dolayı kivi ile bebeğinizi tanıştırmak için mutlaka en erken 10 aylık olmasını beklemeniz gerekir.

 

 

 

False