GeriSağlık Badem göz estetiği ile yepyeni bakışlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Badem göz estetiği ile yepyeni bakışlar

Badem göz estetiği ile yepyeni bakışlar

Son dönemde adından sıkça söz ettiren “badem göz estetiği” kadınlar arasında sıkça tercih ediliyor. Daha etkili bakışlara sahip olmak isteyen pek çok ünlü de bu operasyonu yaptırıyor. Peki, badem göz estetiği nasıl yapılıyor, iyileşme süreci ne kadar? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk anlatıyor.

Güzellik kişiden kişiye değişen öznel bir tanım olsa da bazı güzellik ölçütleri, bilimsel ölçülerle belirlenmiştir. Ruhumuzun aynası olan gözler de bilimin güzellik tanımından nasibini almıştır. Bilimsel ölçütlere göre göz estetiği; dış köşesi, iç köşesine göre 4 derece daha yukarıda olmalıdır. Yani hafif yukarıya kalkık, çekik gözler daha güzel kabul edilir.

Güzel gözler halk arasında ‘badem göz’ olarak anılır. İnanışa göre hafif yukarıya çekik, iri gözler daha anlamlı bakışlara sahiptir. Herkesin güzellik anlayışı farklı olsa da badem göz estetiği talep edilen estetik prosedürler arasında baş sıralarda yer alır.

Badem göz estetiği nasıl yapılır?

Badem göz estetiği oldukça minimal cerrahi tekniklerin kullanıldığı cerrahi bir uygulamadır. Gözün dış köşesine minik bir kesi açılır ve bu kesi sayesinde göz biraz daha yukarıya çekilir ve özel olarak geliştirilmiş incecik iplerle 3-4 dikiş atılarak dikilir. Bandaj değil, sadece ufak bir streç kullanılır. Operasyondan 3-4 gün sonra dikişler alınır. Kullanılan özel teknik sayesinde belirgin iz de kalmaz.

Bu yukarıya doğru çekme işlemi kişinin yüz hatlarına göre yapılır. Her estetik gibi göz estetiği de kişiye özeldir.

Badem göz estetiği 25-45 yaş arasındaki kadınlara uygulanır ve yapıldığı kişiye daha derin bakışlar kazandırır. Aynı zamanda kişiye daha dinç bir görüntü de sağlar.

İyileşme süreci

Operasyondan sonra genellikle hastanede kalınması gerekmez. Yalnız önlem için operasyondan sonra birkaç saat gözlem altında bulunulması gerekebilir. İşlemden 2 gün sonra yüz yıkanabilir. Bir hafta yüzü çok eğmemeye, çok ağır aktiviteler yapmamaya dikkat edilmelidir.

False