GeriEtkinlikler Babylon Soundgarden için geri sayım başladı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Babylon Soundgarden için geri sayım başladı

Babylon Soundgarden için geri sayım başladı

3 ayrı sahnede, yerli ve yabancı gruplar eşliğinde müziğe doyacaksınız!

Babylon ahalisi, bu yıl da açık havaya çıkıyor, müzik baharla birlikte yeşillikler arasından yükseliyor. Farklı şehirlere uğrayacak Babylon Soundgarden 2013’ün ilk durağı 25 Mayıs’ta Park Orman. Orman içinde 3 farklı sahnede yerli ve yabancı grupların performanslarının yanı sıra gerçekleşecek yan etkinliklerle Babylon karnaval havasıyla yaşanacak.

Babylon Soundgarden Ankara 26 Mayıs’ta!

Soundgarden ile Babylon’u İstanbul sınırlarından dışarı çıkarmayı, karnaval havasıyla farklı şehirlere yaymayı amaçlayan Babylon ahalisi, Soundgarden İstanbul’un ardından ara vermeden müziğini, sahnesini ve şenliğini 26 Mayıs’ta Ankara’ya taşıyacak.

Kings of Convenience, DeVotchKa, Molotov Jukebox...

Babylon Soundgarden’ın İstanbul ayağının bu yılki yabancı konukları; Simon & Garfunkel ile karşılaştırılan baharın naif havasını müzikleriyle sunacak Kings of Convenience, Gypsy punk’a yakın duran, farklı enstrümanlarla renklendirilmiş, hayatı yakalayan ve yansıtan müzikleriyle DeVotchKa ve gypsy, swing, calypso’ya çalan müzikleriyle sahneyi bir anda büyük bir partiye çeviren, Game of Thrones serisi ve Harry Potter filmlerinden de tanınan Natalia Tena’nın da yer aldığı Molotov Jukebox.

Kings of Convenience

Norveçli indie folk-pop ikilisi Erlend Oye ve Erik Glambek Boe’den oluşan Kings of Convenience ilk olarak 2001 yılında Coldplay prodüktörü Ken Nelson’ın iş birliği ile yayınladıkları Quiet is the New Loud ile isimlerinden söz ettirdi. Simon & Garfunkel ve Nick Drake’e selam gönderen grup, 2004 yılında naif ama yüksek enerjilerini aratmayan Riot on an Empty Street’i yayınladı ve “I'd Rather Dance With You” dışavurum marşı oldu. Beş yıllık aranın ardından 2009 yılında “Declaration of Dependence” ile müzik sahasına geri dönen Kings of Convenience geçtiğimiz yıl, üç gece üst üste Babylon sahnesini şereflendirdi. Kısaca, Erlend Oye’nin insanın içine işleyen yumuşak sesi ve kendisine eşlik eden Erik Glambek Boe ile çimenlere uzanmış ya da denize dalmış yüzüyor gibi hissedebilirsiniz.

DeVotchKa

The Dresden Dolls, Calexico, 16 Horsepower gibi gruplarla konser veren DeVotcKa gerçek hikayeye dayalı “How it Ends” albümleriyle gönülleri fethetmesinin ardından “Little Miss Sunshine” soundtrack'i sayesinde geniş kitleler ile tanıştı. 2006 senesinde; Siouxsie & the Banshees, Frank Sinatra ve Velvet Underground cover’larının yer aldığı “Curse Your Little Heart” EP’lerini yayınlayan grup, Jim Carey ve Ewan McGregor’ın başrollerini paylaştığı "I Love You Phillip Morris"in müziklerine de imza attı. Gypsy punk’a yakın duran, farklı enstrümanlarla reklendirilmiş müzikleri seviyorsanız, DeVotcKa’ya kayıtsız kalamayacaksınız.

Molotov Jukebox

Büyük bir partiye dönüşen canlı şovları ile kısa sürede nam salan Molotov Jukebox, gypsy’den swing’e, latin soul ve calypso’dan disco’ya yayılan müzikleriyle yeni bir tarzı da ortaya çıkardı, “gypstep”. Game of Thrones, Harry Potter gibi dizi ve filmlerin tanıdık yüzü Natalia Tena’nın solisti olduğu, dünya sahnelerinin tozunu attıran topluluk, Double Dare adlı EP’lerinin ardından David Bowie, Finley Quaye ile çalışan Bacon & Quarmby ikilisinin diğer yarısı Jonathan Quarmby ile bir araya gelerek ikinci EP’leri Bang!’i yayınladı.

Adres: Büyükdere Cad. Maslak / İstanbul

www.biletix.com

False