GeriBebek Sağlığı Aylin Aslım ile “Minik Adımlar”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aylin Aslım ile “Minik Adımlar”

Aylin Aslım ile “Minik Adımlar”

Sevilen sanatçı, bu kez bebeklere özel ninni albümü ile karşınızda!

Yaptığı başarılı işlerle tanınan müzik dünyasının sevilen ismi Aylin Aslım, geçtiğimiz dönemde “Minik Adımlar” isimli bir albüm çıkardı. Annelere keyifli yolculuklarında bu albüm ile eşlik edecek Aslım, özel projesini tüm detaylarıyla anlattı.

Bize biraz projeden bahsedebilirseniz?

Uyku ve müzik çocuk gelişiminde önemli bir yere sahip iki temel ihtiyaç. O hepimizin bildiği "Uyusun da büyüsün" diye başlaması tesadüf değil; çocuklar uyku sırasında büyüyor.Çocuk ne kadar küçükse, büyüme hızı o kadar hızlı ve uyku ihtiyacı da o kadar fazla oluyor. Müziğin de çocukların zihin gelişimine olumlu etkisi artık bilinen bir şey. Daha anne karnında bebeklerine müzik dinletmeye başlayan anneler var. Ninni de çocuklar için uykuya dalışın en tatlı, en huzurlu yolu. Bebek sahibi olanların internette en çok aradıkları şeylerden biri de ninniler; bunu projeye başlarken öğrendim. Bana teklif geldiğinde, çocukların kulağında tatlı bir tını olarak kalacak birkaç ninniyi söyleyen kişi olma fikri beni mutlu etti. Minik Adımlar albümü için çalışmaya bu şekilde başlamış oldum.

Proje nasıl oluştu?

En sevilen, internette en çok aranan ninni ve çocuk şarkılarını araştırdık. Ön çalışmanın ardından projenin aranjör ve prodüktörleri Övünç Dan ve Suat Yılmaz'la stüdyo aşamasına geçtik. Yaklaşık bir buçuk ay süren stüdyo sürecinden sonra albüm tamamlandı.

Neden böyle bir proje içinde yer aldınız?

Ben Övünç Dan ve Suat Yılmaz'la son bir-iki yıldır çocuklara yönelik bir şeyler yapmak istiyordum. Fakat hayatın hızlı akışı içinde bu fikre odaklanamadık bir türlü. Bu yüzden Minik Adımlar albümünü yapma teklifi geldiğinde hem şaşırdık, hem de mutlu olduk. Ortaya güzel bir iş çıktığını düşünüyorum.

Minik Adımlar Albümü’ndeki ninniler nasıl seçildi? 

En çok aranan ve dinlenen ninni ve çocuk şarkılarını belirledikten sonra, sözleri ve hikâyelerini de göz önünde bulundurarak bir liste yaptık. 

Aylin Aslım ile “Minik Adımlar”

Albümde kaç ninni ve çocuk şarkısı var, isimlerini paylaşabilir misiniz?

Minik Adımlar beş ninni ve beş çocuk şarkısından oluşuyor. Ninniler "Uyusun da Büyüsün", "Benim Annem Güzel annem" "Uyu Yavrum Uyu", "Twinkle Twinkle Little Star" ve eski bir Ukrayna ninnisi "Ay Lulu" (Mehmed's Lullaby). Çocuk şarkıları da "Arı Vız Vız", "Kırmızı Balık" "Küçük Kurbağa", "Mini Mini Bir Kuş" ve "Fış Fış Kayıkçı".

Bir de şöyle bir sürpriz var: 500 sık kullanılan bebek ismini seslendirdim. Anneler isterlerse ninnileri çocuklarının adına özel hale getirip çalabiliyor.

Bu ninnilere nasıl ulaşabiliyoruz, nerden dinleyebiliriz?

Albüm ticari amaçla satışa sunulmuyor. Her isteyen www.ilk1000adim.com adresinden parçaları dinleyebilir. Bir de ios ve android cihazlara indirelebilen Adım Adım Uyku adlı uygulamayla da parçalara ulaşabilirler. 

ilk1000adim.com uzman görüşleri, tarifler, fırsatlar ve ipuçlarıyla annelerin yanında.

False