GeriEtkinlikler Aslı Demirer: “Gökhan Türkmen çok yakın dostum”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aslı Demirer: “Gökhan Türkmen çok yakın dostum”

Aslı Demirer: “Gökhan Türkmen çok yakın dostum”

Albümde çokça aşk, samimiyet ve müzik var.

Gökhan Türkmen düeti Korkak ve sonrasında Saat Oniki ile müzik severlerle tanıştınız. Şimdi yeni EP'niz ‘’Dünyanın En Aşk Yeri’’ ile aramızdasınız. Neler bulacak dinleyiciler bu albümde?

Çokça aşk öncelikle. Samimiyet ve de müzik. Diğer projelerimde olduğu gibi bunda da birinci önceliğim gerçekten istediğim şarkılara ve sound'a yer vermek oldu. Bu,benim ve beraber çalıştığım arkadaşlarım (ailem desem daha doğru) için en önemli nokta. Kaygısız ve bir o kadar da inanarak yapılmış, emek verilmiş, güzel hikayesi olan şarkılardan oluşan mini bir albüm. İnsanların kendilerinden bir şeyler bulması, en büyük isteğim ve motivasyonum olacak kuşkusuz..

Düetle dinleyici ile buluşmuş isimlerden ileriki projelerde de hep düet beklenir. Var mı yakın zamanda böyle planlar?

Evet bu sıkça soruluyor, insanların böyle bir beklentisi var. Şu an için ufukta görünen bir düet yok ama ben kolektif çalışmaları çok sevenbiriyim. Heyecanlandığım bir proje olursa neden olmasın..

 

Aslı Demirer: “Gökhan Türkmen çok yakın dostum”
 

Türk popundaki favori düet şarkılarınız neler?

Sezen Aksu&Özdemir Erdoğan - Küçük Bir Aşk Masalı

Albüm Gökhan Türkmen'in prodüksiyon firması GTR Müzik'ten yayımlandı. Müzisyen bir yapımcı ile çalışmanın nasıl avantajları var?

Gökhan çok yakın dostum. Öncelikle birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Müzik konuşabildiğiniz bir yapımcı zaten çok önemli. Üstüne bir de birbirinin isteklerini ve beklentilerini çok iyi anlayan iki arkadaş durumu girince bu ayrı bir lüks oluyor tabii. Bana kendi istediğim müziği yapmak konusunda çok cesaret verir ve onun öngörüsüne çok güvenirim.

Geniş kitlelerle buluşmanızda Güneşi Beklerken dizisi için seslendirdiğiniz şarkının da büyük etkisi oldu. Dizi müzikleri ile ilgili çalışmalarınız devam edecek mi?

Evet "Güneşi Beklerken" dizisinde yayınlanan şarkım "O şarkı" beni dinleyiciyle ilk buluşturan şarkı oldu ve müzik yolculuğuma ivme kazandırdı. Zaman zaman yayınlanan şarkılarım oluyor dizilerde hala. İstendiği zaman geri çevirmiyorum. Şarkıların dinleyiciye daha fazla ulaşması açısından önemli bir mecra televizyon.

 
Aslı Demirer: “Gökhan Türkmen çok yakın dostum”
 

Sizi müzik sektöründe yolun başında bir müzisyen olarak değerlendirdiğimizde, sektörle ilgili neler düşünüyorsunuz? 

Konservatuvar yıllarımdan bu yana müzik sektörünün içindeyim. Ses kayıt teknisyenliği, geri  vokal, orkestra müzisyenliği dahil birçok şey yaptım fakat solo kariyer olarak daha yolun başında bir müzisyenim. Tabii bazı çıkarımlarım var. Ama konuya çok eleştirel yaklaşma taraftarı olmadım hiçbir zaman ki zaten herkes neyin ne olduğunu biliyor. Bu uzun bir yol .İçinde çok farklı dinamikler barındırıyor. Fark edilebilir olabilmek ve sesini duyurabilmek oldukça zor. Sektörü domine eden önemli yapımcılar ve isimler var. Haliyle yeni bir isim isen ve ana akıma çok yakın olmayan bir iş yapıyorsan; bazı engellerle karşılaşabiliyorsun. Ama asıl motivasyonun üretim, kalite ve müzikse, bu engellerin çok bir önemi kalmıyor.

Önümüzdeki dönemle ilgili plan ve projeleriniz neler?

Yeni çıkan projeme odaklanmış durumdayım şu an için. O ilerliyor. "Dünyanın En Aşk Yeri" şarkıma klip hazırlığı içindeyim. Konserler devam ediyor. Bir taraftan da bir sonraki projeleri konuşmaya ve hazırlıklarına başladık.

Hayat Müzik okurlarına neler söylemek istersiniz?

Keyifli bir söyleşiydi, çok teşekkür ederim. Tüm hayat müzik okurlarına sevgilerimi iletiyorum. Umarım onlar da keyif alır...

 
Aslı Demirer: “Gökhan Türkmen çok yakın dostum”
 

RöportajAhmet Erten

False