GeriEtkinlikler Arzu, yeni albümü ile sevenlerinin karşısında!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arzu, yeni albümü ile sevenlerinin karşısında!

Arzu, yeni albümü ile sevenlerinin karşısında!

"Ve...Aşk" Arzu'nun 5. solo albümü olma özelliğini taşıyor.

Arzu beklenen albümü 'Ve...Aşk' ile yeniden sevenlerinin karşısında. Şarkıcı, 5. solosu olan bu albümde birçok türküyü seslendirdi.

Arzu, yeni albümü için bu adı niye kullandığını şu cümlelerle özetliyor: "Çınar ağacının meyvesi olmazmış. Zira gölgesi ömre bedelmiş. Bilge türkü çınarının gölgesinde aşkı kazıdım yüreğime. ‘ ‘Ve…Aşk ‘ dedim. Yoldaşlığınıza minnettarım!"

'Ve…Aşk' Arzu'nun 5. solo albümü

Daha önce İber Müzik’ten çıkan; Ceylanım, Ayrılık, Sus, Ne Fayda adlı solo albümleri var. Ayrıca sevgili Kıvırcık Ali ile birlikte, Düet albümü de müzikal yaşamında önemli bir kilometre taşı.

Arzu, başarı grafiği hızla yükselen, türkü severlerin kalbinde yer etmiş, albümlerinin satış rakamları epeyce yüksek bir sanatçımız. Her sene geleneksel olarak yapılan Kral Tv yarışmalarının Türkü dalındaki birincilik ödülüne sahip. Avustralya, İngiltere, Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika, İsviçre gibi birçok ülkede sayısız konserler verdi. Türkiye’nin her tarafında yüzlerce kez gerçekleşen konserlerini de unutmamak lazım…

'Ve… Aşk' ağırlıklı olarak bir türkü albümü

Albüm İber Müzik etiketli. Sanat Danışmanı: Aydın Öztürk. Albümün müzik yönetmenliğini ise Serkan Akçakoç yaptı. İstanbul’da Sır Stüdyosu’nda kayıt edildi. Burada Enver Akarcalı’nın emeğini görüyoruz. Aranjeler: Erdoğan Artan, Levent Karabacak ve Umut Sayıt’a ait. Çok değerli saz ustalarının büyük emeklerini de unutmamak lazım. Fotoğraflar ve grafik tasarım ise Fatih Metin Demirkol’a ait.

Albüm ağırlıklı olarak bir türkü albümü. Hem geleneksel hem de türkü formundaki besteler var. Ayrıca ‘özgün‘ olarak tanımlanan eserlerle de iyice renklendirilmiş.

Albümdeki eserler

Nurettin Rençber, Karacaoğlan, Adem Aslandoğan, Garip Bektaş,Erdal Erzincan, Nihat behram, Ahmet Kaya, Abidin Biter, Ali Nihat tarla,Mehmet Mustafa Yüksel, İlkay Akkaya, Yıldıray Alanbay, Özgür Ata, Murat Korkmaz, Aşık Nurşani, Arzu, Seyranoğlu, Güngör Oktay, Jiyan ve Hüseyin Cengiz imzaları taşıyor.

Albüm, Yavuz Bingöl, Şevval Sam ve Abidin Biter vokalleriyle zenginleştirilmiş

Yavuz Bingöl, "Doruklara Sevdalandım" adlı eserde vokal ve şiiriyle renk kattı. İki dilde bir dilek olsun diye, barış için Şevval Sam’la "Gelmiş Bahar"daki düet oldukça sıcak olmuş. Ve yine eşi, yol arkadaşı Abidin Biter ile "Dağların Kızı"nda sıcak bir esintiyle geçtiler.

Albümde 16 eser var

Aşk Sana Benzer, Ala Gözlü, Boşa Dönderdi, Doruklara Sevdalandım, Dağların Kızı, Harabat Ehliyiz Biz, Gitme, Kapat Perdeleri, Eyvah Ömrüm, Yokluğunda Olmazım, Gelmiş Bahar, Senden, Gönül yarası, Hal Bırakmadın, O Şimdi Bir melek ve Halaylar.

False