GeriAlışveriş Antik Çağlardan Günümüze
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Antik Çağlardan Günümüze

Antik Çağlardan Günümüze

Her saç tipine uygun bakım.

İleri araştırmalar sonucu L’Oréal; argan, mısır, prakaks ve kamelyanın gücünü harmanlayarak KÉRASTASE ELIXIR ULTIME
 iksirini yaratıyor…

Yüzyıllar boyunca değerli yağlar, tüm dünyada kadınların güzellik ritüellerine renk katmak için kullanıldı. Yaklaşık 3 bin sene önce, Antik Mısır’da değerli yağ ve parfümlü sularla yapılan banyolar, kadınlar arasında lüks değil; gereklilik olarak görülüyordu. M.Ö 3000 senesinde Çin’de, yağların kullanımıyla insanoğlunun tanıdığı en eski bakım yöntemlerinden biri ortaya çıktı: Masaj.

Sakinleştirici etkisi ve hoş kokularıyla masajlara eşlik eden yağlar ise, iyileştirici özellikleriyle anılmaya başlandı. Öyle ki; Hipokrat, Eski İyonya’da, sağlıklı bir yaşam için günde bir kez değerli yağ ve parfümlerle banyo yapılmasını tavsiye ediyordu. Günümüzde de ‘doğanın mucizesi’ denince, akla ilk olarak aromaterapi geliyor…

Tüm bu antik güzellik geleneklerinden esinlenen L’Oréal İleri Araştırmaları, özel yağların gücünü harmanlayarak, KÉRASTASE ELIXIR ULTIME adıyla daha önce görülmemiş bir saç bakım iksiri yarattı. Elixir Ultime, dört değerli yağın birleşimi olan Oléo-Complexe teknolojisi ile tüm kadınların saç bakım alışkanlıklarına uygun benzersiz bir iksir.

Argan: SPA dünyasının yeni starlarından olan argan yağı, Fas’ta üretiliyor. Omega 6 ve E vitamini açısından zengin içeriği ile bilinen argan yağı saçı güçlendirken; içeriğinde bulunan A, D ve E vitaminleri antioksidan özelliği kazandırır. Saçları kuruluğa karşı korur ve yumuşatır.

Mısır: Mısır taneleri, Kérastase markası için ‘star’ bir içeriktir, çünkü Kérastase tarafından yaratılan ilk saç bakım maskesinin içeriğinde kullanılmıştır. Bu aktif içerik, güçlü besleyici özellikleri ile tanınır. Saç yumuşak ve esnek bir his kazanır.

Prakaksi: Amazonlarda bulunan en nadir yağlardan biridir. Saçın daha esnek ve daha dayanıklı olmasını sağlar.

Kamelya: Kamelya yağı, Orta ve Doğu Asya’daki kamelya çiçeklerinden üretilir. Lüks ve hoş kokuludur. Besleyici, koruyucu ve yumuşatıcı etkisinin yanı sıra saça muhteşem bir parlaklık kazandırır. 

False