GeriEtkinlikler Ankara Shopping Fest başlıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ankara Shopping Fest başlıyor

Ankara Shopping Fest başlıyor

Alışverişin kalbi Ankara'da atıyor.

Başkent’te 24 günde 45 noktada 5 bini aşkın etkinlik, 300 özel gösteri, 28 konser, 6 kortej düzenleniyor. 22 araba çekilişi yapılıyor. 8 Haziran da başlayacak olan etkinlik Ankaralıları şimdiden heyecanlandırıyor.

Ankara’yı “Marka Kent” haline getirmeyi hedefleyen Ankara Shopping Fest, “Alışverişin başkenti” sloganıyla 8 Haziran–1 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenleniyor.

8 Haziran’da start alacak festivalde 24 gün boyunca perakendeciler yüksek indirim oranlarıyla kampanyalar düzenleyecek. Ankara’yı festival boyunca bir alışveriş ve eğlence merkezine dönüştürmeyi hedefleyen festivalde, hafta sonlarında AVM’ler ve cadde mağazaları gece geç saatlere kadar açık kalacak, Ankara karnaval alanına dönecek.

22 Araba talihlilerini bulacak

Alışveriş Festivali’nde kredi kartı ve banka kartı ile her 25 Lira’lık alışveriş sahibi, bir kura numarası almaya hak kazanacak. Bankalararası Kart Merkezi’nin organizasyonu Milli Piyango İdaresi’nin denetiminde yapılacak çekilişler sonucu 22 talihli araba kazanacak.

24 günde 28 konser

Festivalin ilk büyük organizasyonu Hipodrom’da Emre Aydın ve Tarkan Konseri ile başlayacak. Fanta Gençlik Festivali’nin Ankara Alışveriş Festivali ile buluşması anlamına gelecek konser, 9 Haziran Cumartesi günü Ankaralıları coşturacak. Tarkan ve Emre Aydın konserlerinin yanı sıra Ankara festival süresince Halil Sezai’den Erol Evgin’e, Ajda Pekkan’dan, Hadise’ye, Ferhat Göçer’den Funda Arar’a, Ziynet Sali’den Gülşen’e tam 28 konser etkinliğine sahne olacak. Yabancı sanatçılar arasında ise Ruslana yer alıyor.

Guiness rekor denemeleri

Ankara Shopping Fest’te ayrıca iki Guinness rekoru da kırılmaya çalışılacak. En büyük Ankara Döneri ve Makyaj rekorunun festival çerçevesinde kırılması beklenirken, 16 ülkeden gelen dans toplulukları Ankara’yı karnaval yerine çevirecek.

Eğlenceyle dopdolu bir festival

Ankara Alışveriş Festivali sırasında Başkent sadece indirimlere değil, eğlence, kültür ve sanat etkinliklerine, sanatçı ve yazarlara da ev sahipliği yapacak.

Ankaralılar festival boyunca cadde ve sokaklarda sürpriz danslar, akrobat basketçiler, tahta bacak gösteriler, Donan Heykeller, Varyete Gurubu, Kaya Adamlar, jonklör, futbol şovları, Kukla Otobüsü, Örümcek Adamlar, Max Şov, Büyük Şef Şovu, Şef 8 Unutulan Lezzetler, Rus Ateş Şov, Çin Akrobasi Grubu, tırmanma grubu, Beyaz Melekler Şovu, Jerome Murat Şov, duvar boyama, ile kent ve üniversite orkestralarının müzik ziyafetleri ile karşılaşacak. Süheyl-Behzat kardeşler de çeşitli yarışmalarla festivale neşe katacak.
Festival için ayrıca basın kuruluşlarının takımları Ankara Shopping Fest Futbol Turnuvası kupasını almak için halı sahada ter dökecek.

Dünya Ankara’yı tanıyacak

Ankara Alışveriş Festivali, Lefkoşe, Tahran, Nahçivan, Batum, Moskova, Stockholm, Kopenhag, Londra, Amsterdam, Düsseldorf, Köln, Frankfurt, Viyana, Brüksel başta olmak üzere dünyanın önemli merkezlerinde tanıtılacak..

1 milyon turist

Ankara Alışveriş Festivali’nin, Başkent’in turizm potansiyelini harekete geçirmesi ve 2011 yılında 749 bin olan yerli ve yabancı turist sayısını artırarak yaklaşık 1 milyon kişiye çıkarması bekleniyor. “Türkiye’nin yeni alışveriş cenneti” sloganıyla tanıtımı yapılan festivalde, alışverişe gelen yerli ve yabancı turistler tarihi ve turistik yerleri de gezme imkanı bulabilecek.

www.ankarashoppingfest.com.tr

False