GeriEtkinlikler Anadolu lezzetleriyle iftar, Kiva Bomonti’de
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Anadolu lezzetleriyle iftar, Kiva Bomonti’de

Anadolu lezzetleriyle iftar, Kiva Bomonti’de

3 farklı bölümden oluşan odalarda geniş iftar sofraları...

Uzun yıllardır Kiva’nın mutfağını yöneten Şef Deniz Şahin’in Anadolu lezzetlerinden oluşturduğu ramazana özel menüde geleneksel iftariyeliklerden hurma, bez sucuk, toz zahter gibi başlangıçlar ve Urfa’dan lebeniye çorbası, Gaziantep’ten patlıcan silkme, Iğdır’dan kuru erikli ve kuzu etli huruştu gibi özgün lezzetler yer alıyor. Binlerce yıllık Anadolu yeme-içme kültürünün durağı Kiva Bomonti’nin sunduğu iftar yemeklerinde geleneksel şerbetler de yer buluyor.

İftarın geleneksel tatlısı güllaçla son bulan menüde ayrıca zeytinyağlı fasulye, yalancı sarma, fasulyeli bulgur çorbası, üzümlü kayısı hoşafı, sebzeli tavuk ve pirinç pilavı da sunuluyor.

Kiva Bomonti, 3 farklı bölümden oluşan odalarında geniş iftar sofralarına ev sahipliği yaparken, giriş katındaki kış bahçesinde de keyifli bir atmosfer sunuyor.

Ramazan Menüsü-1

Anadolu lezzetleriyle iftar, Kiva Bomonti’de

Hurma , Beyaz Peynir , Zeytin , Zeytinyağı , Toz Zahter , Tulum Peyniri , Bez Sucuk 

 Gün kurusu Kayısı , Ceviz

LEBENİYE ÇORBASI (URFA)

Pirinç, Kuzu eti, yoğurt, Nane

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE (MARMARA)

Çalı Fasulyesi, Domates, Soğan, Zeytinyağı

YALANCI SARMA (EGE)

Asma Yaprağı, Pirinç, Zeytinyağı, Limon, Nane

PATLICAN SİLKME (G.ANTEP)

Patlıcan, Kuzu Eti, Nohut, Domates

ÜZÜMLÜ KAYISI HOŞAFI

Çekirdeksiz Kuru Üzüm, Kuru Kayısı, Şeker

SEBZELİ TAVUK (İÇ ANADOLU)

Tavuk But, Domates, Yeşil Biber ve Pirinç Pilavı

PİRİNÇ PİLAVI

Pirinç, Nohut, Tereyağı

GÜLLAÇ

Güllaç Yaprağı, Ceviz, Süt

Limitsiz Meşrubat çeşitleri Ve Geleneksel Şerbetler

Ramazan Menüsü-2 

Anadolu lezzetleriyle iftar, Kiva Bomonti’de

Hurma , Beyaz Peynir , Zeytin , Zeytinyağı , Toz Zahter , Tulum Peyniri , Bez Sucuk

Gün kurusu Kayısı , Ceviz

FASULYELİ BULGUR ÇORBASI (TOKAT)

Taze Fasulye, Patates, Bulgur, Domates, Yeşil biber, Nane

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE (MARMARA)

Çalı Fasulyesi, Domates, Soğan, Zeytinyağı

YALANCI SARMA (EGE)

Asma Yaprağı, Pirinç, Zeytinyağı, Limon, Nane

PATLICAN SİLKME (G.ANTEP)

Patlıcan, Kuzu Eti, Nohut, Domates

ÜZÜMLÜ KAYISI HOŞAFI

Çekirdeksiz Kuru Üzüm, Kuru Kayısı, Şeker

HURUŞTU (İSTANBUL)

Kuzu Eti, Kuru Erik, Arpacık Soğan ve Pirinç Pilavı

PİRİNÇ PİLAVI

Pirinç, Nohut, Tereyağı

GÜLLAÇ

Güllaç Yaprağı, Ceviz, Süt

Limitsiz Meşrubat çeşitleri Ve Geleneksel Şerbetler 

Bomonti, ŞİŞLİ

False