GeriEtkinlikler Alkuzu Çiftliği’nde sömestir boyunca binicilik kursu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alkuzu Çiftliği’nde sömestir boyunca binicilik kursu

Alkuzu Çiftliği’nde sömestir boyunca binicilik kursu

Çocuklar ikinci eğitim dönemi için enerji depolayacak.

Öğrencilerin dört gözle bekledikleri sömestir tatili 23 Ocak Cuma günü karnelerin alınmasıyla başladı. Ancak iki hafta boyunca servis koşuşturması, sınav stresi ve zil sesinden uzak kalacak olan öğrencilerin, boş zamanlarını değerlendirmeleri, ikinci yarıyıla güçlü bir başlangıç yapmaları büyük önem taşıyor.

Kemerburgaz’da, 2008 yılından beri her seviyede biniciye eğitim ve at pansiyonu hizmeti veren Alkuzu Çiftliği de, bu yıl tarihleri arasında gerçekleşecek sömestir tatili için binicilik kursu düzenliyor.

Türkiye Binicilik Federasyonu’ndan sertifikalı antrenörler gözetiminde 23 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında 9-15 yaş arası başlangıç ve orta seviye öğrencileri için gerçekleştirilecek olan programda, biniş derslerinin yanı sıra teorik bilgiler de verilecek.

Haftanın Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 11.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek kursta, at binme eğitimlerinin yanı sıra ahır ve teorik çalışmalar da verilecek. Katılımcılar, yemyeşil bir ormanın içinde, doğal kaynak sularının arasında konumlanan çiftlikte, ev yemeklerinden oluşan menüsüyle öğle yemeklerini de yiyecekler.

Çocuklar, kurs süresince bir yandan ata binmeyi öğrenirken, diğer yandan yeşil ormanlar içinde bol temiz havalı bir ortamda ikinci eğitim dönemi için enerji depolayacak. 

False